Spoor-van-vernielingen-trekt-door-de-regio_foto_Politie-Utrecht

Spoor van vernielingen trekt door de regio, politie zoekt getuigen

De afgelopen weken zijn er meerdere ruiten van verschillende woningen kapot geschoten of gegooid. De verschillende incidenten vonden plaats in zowel Leidsche Rijn als in Vleuten-De Meern. Medio oktober waren enkele bewoners van de wijk Het zand al het slachtoffer van dit soort vernielingen. Volgens de Politie Utrecht Stad is het vanaf afgelopen weekend ook raak in andere wijken.

Vernielingen

Afgelopen vrijdag 2 november werden er woningen beschadigd aan de Truffelzwam en De Vuursche in Vleuterweide. Ook was het die avond raak bij station Vleuten, daar werd een buschauffeur op een haar na geraakt door een steen.

Op zondag 4 november was het weer raak in Leidsche Rijn bij woningen aan het Aldo van Eijckplantsoen en de Esdoornlaan. Ook in De Meern was het raak in de wijk Veldhuizen, daar werden woningen getroffen op de Anna Jacominaplaat en de Kerkeindsepolder.

De dag erna, maandag 5 november, werden woningen bekogeld en beschoten aan Ray Connifpad in Terwijde. Ook woningen aan de Hermelijnvlinderdijk en de Alendorperweg in Leidsche Rijn waren “aan de beurt”. Ook werd het ruit van een rijdende bus vernield op de busbaan tussen Veldhuizen en Vleuterweide.

Onderzoek

Volgens de politie zijn dit soort vernielingen sinds half oktober twaalf keer voorgevallen. Uit onderzoek is gebleken dat het gaat om één of meerdere groepjes van jongens van rond de 15 jaar oud en gebruik maken van fietsen. De ruiten worden vernield door het gooien met steentjes en grind maar ook door het schieten met een luchtdrukpistool of bibi-gun. De vernielingen vinden vooral plaats tussen 21.00 en 23.00 uur.

Getuigen gezocht!

De politie vraagt alert te zijn op deze incidenten. Mocht je zoiets zien gebeuren of er dreigt zoiets te gebeuren twijfel dan niet, bel direct 112 en geef signalement en rijrichting van de daders door.

Bent je ook slachtoffer geworden en heb je nog geen aangifte gedaan doe dit dan alsnog. Dat kan digitaal via de website www.politie.nl of na afspraak aan het bureau. Heeft u op een andere manier informatie over deze incidenten neemt u dan contact op met het bureau De Meern via 09008844.

https://www.facebook.com/PolitieUtr/photos/a.796386530444203/1924439860972192/?type=3&theater

7 gedachten over “Spoor van vernielingen trekt door de regio, politie zoekt getuigen”

  1. Wiens lieve zoontjes van 15 lopen om 2300 uur nog buiten??? Ach een beetje “kattenkwaad” moet toch kunnen? Wanneer is genoeg een keer genoeg? Lijkt mij toch heel sterk dat de politie nog steeds niet weet wie er zorgt voor de terror in die wijken?! Maar als de poitiek geen stelling neemt veranderd er niets. Dan staat ook de politie op enig moment machteloos! Verdomme!

  2. Dat pauper volk oppakken en maanden vastzetten net als de ouders verantwoordlijk houden voor geleden schade als die puberale leeghoofden zelf geen geld hebben. Zachte heelmeesters maken …….

  3. Wel vreemd dat er geen verdere signalementen worden gegeven. Mag dat niet meer? Wel weet men te vertellen dat ze op een fiets zitten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.