vuurwerk-bom-dynamiet-knal_foto_soren_sandbothe
 Foto: sören sandbothe

Mortieren en granaten

8 november 2018 13:06  Redactie  2 reacties

Hoewel het pas begin november is, krijgen toch steeds meer mensen het op hun heupen als ze er maar aan denken weer vuurwerk in huis te kunnen halen. Inmiddels zijn er fors wat regels voor het afsteken van vuurwerk, maar zeker ook voor het aanschaffen ervan. Natuurlijk zijn er legio mogelijkheden om vuurwerk online te bestellen, hetgeen niet strafbaar is mits het knal- en sierspul niet thuis wordt bezorgd met de reguliere bezorgdiensten. Bestellen en elders afhalen mag mits het bij een erkende handelaar is en je wettelijk gezien voldoet aan de minimum leeftijd die is gesteld voor dergelijke aankopen. Vuurwerk mag alleen worden verhandeld op 29, 30 en 31 december. Sowieso is het verboden om zeer zwaar vuurwerk te bezitten of af te steken. Dit is uitsluitend voorbehouden aan professionals die deze ‘mortieren en granaten’ tijdens speciaal georganiseerde vuurwerkshows mogen afsteken.

Voor een overtreding van het verbod kan zelfs een gevangenisstraf worden opgelegd hetgeen inhoudt dat er een strafblad wordt opgemaakt dat heel lang effect kan hebben op allerlei zaken. Op het in huis hebben van dergelijk vuurwerk kan zelfs woninguitzetting volgen gezien het gevaar dat opslag ervan met zich mee kan brengen.


Advertentie:

Advertenties:

2 reacties

  1. Connie John Van Hattem

    Hier knalt het al
    Schrok me wilt was in mijn Shotmobiel op het winkelcentrum Vleuterweide gistermiddag. Werd er gewoon vuurwerk al gestoken waar komt het van dan mijn hond was gewoon van slag!!


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website