Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK)
 

Bedrijfseconomische redenen oorzaak van stopzetten UCK

9 november 2018 11:25  Redactie  Reageer

Dat het UCK, het Utrechts Centrum voor de Kunsten structureel en al jaren kampt met ernstige financiële tekorten leidt er nu toe dat het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Utrecht heeft besloten om de subsidie te stoppen met ingang van het schooljaar 2019-2020. Dit houdt in dat de lopende zaken zoals al gestarte cursussen nog even gecontinueerd kunnen worden. Ook in het voorjaar startende opleidingen lopen vooralsnog geen gevaar om financiële reden te worden afgeblazen. De organisatie blijft garant staan voor de kwaliteit van deze cursussen en het onderwijsaanbod.

Vaker al dacht de gemeente creatief mee over hoe de ontstane financiële problemen bij UCK mogelijk zouden zijn op te lossen. Meerdere malen werden er incidentele subsidies verstrekt, maar voor de zomer bleek dat de situatie onhoudbaar was geworden en UCK op een financieel debacle afstevende. Wethouder Anke Klein, met in haar portefeuille onder andere Cultuur, Onderwijs en Wijkgericht werken en Participatie, schrijft in een brief dat het UCK “naar verwachting na het afronden van het cursusjaar 2018-2019 om bedrijfseconomische redenen ophoudt te bestaan”.

UCK heeft in Leidsche Rijn haar onderkomen in de Cultuurcampus in Vleuterweide waar onderwijs, sociale voorzieningen, kunst, cultuur en kennis bij elkaar komen. Informatiecentrum Cultuurcampus wil hiertoe een plek bieden aan bewoners van Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn. Het moet een plek zijn om elkaar te ontmoeten, te leren, te inspireren, te ervaren en te beleven.

Binnen het Utrechts Centrum voor de Kunsten zullen nieuwe initiatieven worden ontwikkeld om ook in de toekomst aansprekende cursussen aan te kunnen blijven bieden.

Bron: AD

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.


Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website