Harm Lambers

Directeur Podium Hoge Woerd en Theater Kikker vertrekt

In goed overleg met het stichtingsbestuur van beide theaters heeft Harm Lambers besloten na de komende zomer zijn functie van directeur van Theater Kikker en Podium Hoge Woerd in Utrecht neer te leggen. Hij vervult deze functie sinds 2001. Het tijdstip van Lambers’ vertrek is ingegeven door de overweging dat een nieuwe directie in staat moet zijn om voor de volgende cultuurnotaperiode (2021-2024) beleidslijnen voor de beide theaters uit te zetten. De werving van een nieuwe directie start binnen enkele weken.

Harm Lambers over zijn aanstaande vertrek:

“Ik ben trots op wat ik samen met mijn collega’s voor elkaar heb gekregen in Theater Kikker en in Podium Hoge Woerd. Natuurlijk is het werk niet af, maar het voelt als een goed moment het stokje over te dragen. Zelf zie ik er naar uit om nog een aantal jaren mijn handen vrij te hebben om nieuwe terreinen te verkennen, zonder dat ik nu al weet waar ik die ga vinden. Tot mijn vertrek blijf ik volop genieten van en bijdragen aan het programma van beide theaters.”

In de jaren dat Lambers directeur is van Theater Kikker groeide het theater uit tot een toonaangevend podium voor nieuw en vernieuwend theater met een sterke worteling in de stad en een groot bereik onder met name jonge bezoekers. Op uitnodiging van de gemeente werd Lambers vanaf 2009 nauw betrokken bij de realisering van een nieuw vlakke vloer theater in Leidsche Rijn. Dat theater, Podium Hoge Woerd, opende in 2015 zijn deuren als organisatorische en bestuurlijke eenheid met Theater Kikker. Podium Hoge Woerd groeide snel uit tot een theater met een brede programmering en een groot, nog steeds groeiend bereik onder de inwoners van Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.