2018_het_vuur_van_sint_maarten_foto_hp_van_rietschoten

Belangstelling voor Het Vuur van Sint Maarten overweldigend

Naar schatting een 1700 koppen tellend publiek, waaronder een flink aantal kinderen, was vrijdagavond getuige van het feestelijk binnenbrengen van Sint Maarten en zijn gevolg op het Berlijnplein nabij het Leidsche Rijn Centrum.

Bij RAUM branden de vuren en de sfeer was zonder meer vrolijk en gezellig te noemen. De talrijke sculpturen die feeƫriek waren uitgelicht oogsten volop bewondering.

Het grote Sint Maarten vuur werd ontstoken en brandde onder toeziend oog van brandweer en andere hulpverleners gecontroleerd uit. Op het moment dat het Sint Maarten paard ineen zeeg onder de vlammenzee ging een lichte schok van ontroering door het talrijk aanwezige publiek. De diverse muzikale optredens en de aanwezigheid van een aantal clownesk uitgedoste types verhoogde de feestvreugde.

Restaurant Venster had haar deuren wijd open gezet en op het terrein van RAUM werd ook volop door hen in eten en drinken voorzien. Met de toestroom van de circa 750 belangstellenden was de opkomst dit jaar iets groter dan de vorige editie van Het Vuur van Sint Maarten. De organisatie terugkijken op een geslaagd evenement dat naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar wel vervolg zal krijgen.

2018_het_vuur_van_sint_maarten2_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten
2018_het_vuur_van_sint_maarten3_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten
2018_het_vuur_van_sint_maarten4_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten
2018_het_vuur_van_sint_maarten5_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten
2018_het_vuur_van_sint_maarten6_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten
2018_het_vuur_van_sint_maarten7_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten
2018_het_vuur_van_sint_maarten8_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Vanavond (zaterdag 10 november) is er de Sint Maarten Parade. Een optocht door de binnenstad van Utrecht met lichtsculpturen, orkesten, koren en theatrale acts. Voor meer informatie bezoek de website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.