Werkochtend-in-het-Maximapark2_foto_hp_van_rietschoten

Werkochtend in het Máximapark op zaterdag 17 november

Voor de tweede keer in november zullen er naar verwachting tientallen vrijwilligers zich een ochtend inzetten om het Máximapark te onderhouden. Ditmaal zullen zij de zaag zetten in gemerkte stammen die het veld zullen moeten ruimen om het perceel waarin ze zijn opgegroeid voldoende mogelijkheid te bieden uit te groeien tot een volwaardig bos. De ‘gebleste’ boompjes zullen ten prooi vallen aan zagen en snoeischaren en versleept worden naar verderop waar ze op ‘rillen’ gestapeld worden. Deze stapel takkenbossen vormen een fijne schuilplek voor kleine knaagdieren en vogels en zullen met de tijd verpulveren en de grond op die manier verrijken. De ‘bosmeester’ heeft de te vellen boompjes gemerkt (geblest) zodat duidelijk is wat er wijken moet om ruimte te bieden aan de andere opschietende bomen.

Werkochtend-in-het-Maximapark_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

De activiteit is in het verleden zeer geschikt gebleken voor jong en oud en daarom nodigen de Vrienden van het Máximapark ook nu weer iedereen uit om te komen helpen het park op weg te helpen om in de toekomst de groei erin te houden. Deze vrijwilligersochtend is op zaterdag 17 november aanstaande en begint als vanouds in de ‘Máxima Hoeve’ aan de Alendorperweg 10A in Vleuten. Vanaf 9 uur staat daar koffie, thee en limonade klaar en om de dag helemaal goed te beginnen krijg je een ‘Máximakoek’ ook. Na gedane arbeid is het goed rusten dus zal de ochtend worden besloten met een ruim voorziene lunch. Tegen 12 uur zullen we aan tafel gaan en hopelijk terug kunnen kijken op een geslaagde werkochtend.

De ochtenden in het Máximapark zijn zeer goed bezocht en de Vrienden van het Máximapark zijn er trots op dat iedere keer weer er zoveel hulp is om het park te onderhouden en nog mooier te maken. Om te komen helpen is het verstandig even contact op te nemen met de Vrienden zodat zij weten op hoeveel deelnemers ze kunnen rekenen. Dit in verband met het gereedschap dat klaar moet liggen, ook in werkhandschoenen is voorzien trouwens. Tevens willen de dames van de catering vooraf ook graag weten hoeveel brood er moet komen zodat Bakker Akkermans zich daar ook op kan voorbereiden.

Laat even weten of je komt: info@maximapark.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.