rockband-Phoenix

Deelnemers Grote Prijs van Leidsche Rijn bekend

Een nieuwe editie van De Grote Prijs van Leidsche Rijn staat voor de deur. Maar liefst 15 bands doen mee dit jaar en de genres lopen uiteen van pop tot (blues)rock en van jazz tot R ’n B.

KLUB19, het jongerenprogramma van De Vrijstaat, Cultuur19, Azotod en DOENJA Dienstverlening, organiseert deze bandwedstrijd voor muzikale jongeren (12-19 jaar) om een impuls te geven aan de lokale bandscene. Met succes, want aan eerdere editie  deden bands mee als Between The Jars, Magik Trick en Electric Memories. Deze jonge bands timmeren hard aan de weg en zijn steeds vaker te zien op podia buiten de wijk. Voor velen betekent de wedstrijd een eerste stap op weg naar een toekomst in de muziek. Sommigen stromen door naar opleidingen als NPAC en het conservatorium.

In november vinden de voorrondes plaats. Een van de deelnemers is de rockband Phoenix. De leden Michiel, Pieter, Bob, Daan en Kees zijn tussen de 12 en 17 jaar oud en zijn al begonnen met het schrijven van hun eigen nummers, maar vooralsnog richten ze zich vooral op het spelen van soft- en hardrock covers. “We zijn een beginnende band en wij denken dat dit een goede manier is om podiumervaring op te doen en wellicht wat publiek te trekken. Verder vinden we het gewoon leuk.”
De band Transition bestaat uit de drie gepassioneerde muzikanten, die graag verder willen in de muziek. De muzikanten Thijs (piano), Manuel (gitaar) en August (drum) spelen al van kleins af aan. Hun droom is met hun deelname een grote stap te zetten naar een succesvolle muziekcarrière.
Ook het vijftal The Cliffs (gemiddeld 15 jaar) meldde zich aan: “Wij willen met onze band het liefst een boodschap overbrengen aan het publiek, een verhaal vertellen. We houden allemaal super veel van muziek maken en om voor zo’n grote publiek te mogen spelen lijkt ons heel erg leuk. Wij willen meedoen met de Grote Prijs van Leidsche Rijn, omdat we onze muziek willen verbeteren en laten zien wat we kunnen.” Na de drie voorrondes treffen alle winnaars van de jury- en publieksprijzen elkaar in de finale in Azotod op 21 dec.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn vindt op 22 en 23 nov plaats in Theater CultuurCampus (Burchtpoort 5, Vleuten) en op 30 nov op Leidsche Rijn College (Maartvlinder 1, Utrecht). Aanvang is om 19.00 uur en de entree bedraagt 2 euro. De GPLR is een initiatief van KLUB19, ondersteund door Gemeente Utrecht, met dank aan Leidsche Rijn College en Amadeus Lyceum. Meer informatie over de voorrondes en de line-up is te vinden op www.cultuur19.nl/klub19.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.