mantelzorg_senioren_handicap_zorg_foto_rawpixel

Informatie-ochtend over valpreventie

Vitaal Oud worden organiseert op 4 december een gratis informatie-ochtend over valpreventie. Verschillende organisaties vertellen wat valpreventie is en welke mogelijkheden en risico’s er zijn. Ook worden er gezamenlijk wat oefeningen gedaan. De ochtend is van 10:00 tot 12:00 in buurtcentrum de Schakel in Vleuten-Dorp. Ouderen kunnen vanaf half tien binnenlopen.

Ouderen blijven steeds langer zelfstandig thuiswonen. Dat is ook de algemene wens van velen. Het is daarbij belangrijk dat mensen actief blijven en voldoende mensen kennen. Maar dat gaat niet altijd vanzelf. Ouderen kunnen tegen problemen oplopen, zoals een teruglopende gezondheid of mobiliteit. Zo zijn er best veel ouderen die regelmatig vallen of de angst hebben om te vallen. Voor een gedeelte kun je dat voorkomen. Dat is het onderwerp van de volgende informatieochtend: Valpreventie.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:
Wat is valpreventie (Centrum voor Fysiotherapie) 
Medicatie en valpreventie ( Apotheek Vleuten)
Fysiotherapie en valpreventie (Centrum voor Fysiotherapie)
Ergotherapie en valpreventie ( Zorgcentrum De Rijnhoven)
Valpolikliniek (UMCUtrecht) 
Er is natuurlijk ook ruimte voor eigen vragen.

Deze ochtend van Vitaal ouder wordt georganiseerd door: Centrum voor Fysio- en manuele therapie Vleuten, Samen Vleuten, Welzaam, Wijkverpleegkundigen van De Rijnhoven, WIL in je buurt (WIL), en Netwerk Informele Zorg Utrecht NIZU

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.