Leidsche-Rijns-Gewenst-Eigen-Initiatief-voor-heel-even-in-Leeuwarden

Leidsche Rijns Gewenst Eigen Initiatief voor heel even in Leeuwarden

Zaterdag werd door de meest bevlogen vrijwilliger en initiatief nemer van Gewenst Eigen Initiatief (GEI) Dineke Oudijk een mini opruimactie gehouden in het noorden van ons land. Heeft ze het midden van het land verruilt voor noordelijk Nederland of is ze afgedwaald en wil ze onze medelanders aldaar kennis laten maken met haar opgeruimde karakter? Het laatste is waar. Dineke reisde af naar Leeuwarden en ging er aan de slag. Haar mini actie gedurende een uur wierp wel zeker zijn vruchten af en de oogst van een deel van het stationsgebied is op bijgaande foto te zien.

Haar affiniteit met Leeuwarden is divers. Cultureel gezien heeft het raakvlak met Leidsche Rijn en ook voor wat betreft de oppervlakte en het aantal inwoners kunnen zij zich met elkaar meten. Bovendien is de aanpak van Gewenst Eigen Initiatief, “schoon met een brede glimlach”, eigenlijk wel een vorm van straattheater. Een kunstvorm die zich dit jaar erg thuis voelt in Leeuwarden, dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa. In Friesland sluit men zich met graagte aan bij het motto dat in Leidsche Rijn werd gelanceerd ter gelegenheid van het twintig jarig bestaan ervan: “twintig jaar Leidsche Rijn, opgeruimd is fijn”.


Advertentie:

“In Europa zijn we allemaal buren. Maar hoe vinden we elkaar terwijl de wereld zich razendsnel om ons heen ontwikkelt? In 2018 hebben duizenden Friezen en niet-Friezen samengewerkt om zich vol overgave in te zetten voor straat, dorp, stad en wereld. Tijdens de ‘European Neighbours Week Fryslân ’, gehouden van 21 t/m 24 november 2018, nodigen we onze landelijke en internationale buren uit om samen te werken aan nieuwe initiatieven”. Zo is ook Leeuwarden, dit jaar mag men zich Culturele Hoofdstad noemen, bewust bezig met het ondernemen van activiteiten die het nut dienen van de samenleving. Dineke hoopt met haar eenmansactie in de Friese hoofdstad Leeuwarden de Friezen bewust te hebben gemaakt van wat een opgeruimde stad kan betekenen voor de samenleving en vindt het van belang dat haar initiatief navolging verdient. “Met een glimlach!”’ zoals haar motto luidt. Misschien kan er iemand opstaan om ook daar een Gewenst Eigen Initiatief te starten. Dineke heeft er de expertise voor en wil naar alle waarschijnlijkheid best haar steentje bij dragen om het project van de grond te krijgen. Met haar eenmansactie in Leeuwarden laat Dineke de Friezen kennis maken met wat we in Leidsche Rijn samen aan het doen zijn. Met de actie “Frisian Trojan Horse” maken de Friezen sinds oktober mensen bewust van wat een opgeruimde stad kan betekenen voor de samenleving. “Met dit soort creatieve acties laten we op beide plekken zien dat we het van belang vinden dat onze initiatieven navolging verdienen” aldus Dineke.

Kijk voor de actie Frisian Trojan Horse op deze website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.