Rachida-Essakouri

Blog: Van vrijwilligster tot Sociaal Makelaar

Ik woon alweer  4 jaar in Vleuterweide en dat was wel even wennen voor mij. Nieuwe omgeving, mensen leren kennen en gewoon opnieuw beginnen. Om de wijk te leren kennen en de bewoners ben ik zelf door een Sociaal Makelaar Saida Marouf  wegwijs gemaakt. Zij gaf mij de informatie die ik nodig had om mij weer zelf aan de slag te krijgen. Ik ben toen weer mijn hobby (creatief bezig zijn) gaan oppakken en ben als vrijwilligster aan de slag gegaan in buurtspeeltuin de Albatros.

Buurtspeeltuin de Albatros

Ik ben al 2 jaar actief als vrijwilligster in de buurtspeeltuin Albatros. Ik organiseer nog wel op de woensdagmiddag activiteiten voor de kinderen uit de buurt. Sinds april ben ik aangenomen als Sociaal Makelaar voor de buurtspeeltuin de Balije. Een andere omgeving en kinderen waar ik met plezier aan het werk ben gegaan. Door snel contact te maken met kinderen en ouders, heb ik gekeken waar behoefte aan is. Ouders vinden het belangrijk dat hun kinderen leren spelen met andere kinderen en leerzame activiteiten aangeboden krijgen.

Het wegwijs maken van buurtbewoners in de wijk en een leuk praatje over de speeltuin behoren ook tot mijn taken. Buurtbewoners die een idee hebben voor een buurtinitiatief en gebruik willen maken van de speeltuin, kunnen dan bij mij terecht voor ondersteuning om het te realiseren. Ik zeg altijd waar een wil is, is er ook een weg…..

Er komen verschillende kinderen in  de speeltuin. Oudere en jongere kinderen, soms met ouders en soms zonder. Dan zijn er moment waarin je als pedagoog aan de slag gaat in de speeltuin. Ik ben er dan om orde te bewaken en de kinderen de regels van de speeltuin kenbaar te maken.

Gezelligheid
Er is altijd wel een clubje moeders die in de speeltuin aanwezig zijn om ideeën te bespreken of gewoon over de opvoeding te kletsen. Er worden regelmatig op de donderdag activiteiten georganiseerd voor de kinderen die naar de speeltuin komen, samen met een stagiaire en vrijwilligster. Er is een divers aanbod dat samen met mij wordt samengesteld.

Buurtspeeltuin de Balije is een speeltuin waar je van alles kunt verwachten.

Ben je nieuwsgierig geworden door mijn blog? Kom dan gauw een keer langs voor een kopje koffie!

Speelse groetjes,
Rachida Essakouri

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.