klimrek_parkwijk_amaliapark

Wat wil jij dat er voor kinderen in het Amaliapark komt?

Heb jij ideeën voor de inrichting van plekken voor jeugd en jongeren in het Amaliapark? Op de website leidscherijnmakenwesamen.nl kan je je wensen laten weten. Geef duidelijk aan of je inbreng is voor de leeftijdscategorie 7-12 jaar of voor 12+ jaar.

Leidsche Rijn groeit sterk en heeft veel kinderen. Op veel plekken dichtbij de woningen is speelruimte voor jonge kinderen. Voor oudere kinderen en met name jongeren zijn extra plekken nodig. Plekken voor deze doelgroepen passen goed in de parken. In de meeste parken in Leidsche Rijn komen meer voorzieningen voor hen. In het Amaliapark zoeken we naar mogelijkheden voor realiseren van:

  • een grotere speelplek voor jeugd, met name voor de leeftijd tussen 7 – 12 jaar rondom de bestaande klimtoren (zie foto)
  • beweeg- en ontmoetingsplekken voor alle leeftijden, met name gericht op 12+

Iedereen kan op verschillende manieren een bijdrage leveren om aantrekkelijke plekken te maken voor de jeugd en jongeren, die goed passen in het Amaliapark.

In de eerste fase gaat gemeente Utrecht wensen verzamelen voor deze plekken. Bij reageren kun je jouw reactie geven. Geef duidelijk aan of je inbreng voor de leeftijdscategorie 7-12 jaar of voor 12+ jaar is. Hier kun je ook de reacties van anderen zien. Op woensdag 28 november 2018 van 15.00 uur tot 18.00 uur kun je je wensen bespreken met de projectleider en de ontwerper van de gemeente in een tent bij de skatebaan in het park.

Voor de tweede fase willen we een kerngroep samenstellen, van een kleine groep betrokken mensen bij het park, die gedurende het gehele proces mee willen denken over een voorstel voor het park dat we aan de hele wijk voorleggen. Heb je belangstelling om deel te nemen aan de kerngroep stuur dan, voor 28 november, een mail naar a.koot@utrecht.nl.

De ontwerper gaat aan de slag met alle wensen en maakt een voorstel voor een ontwerp voor de grotere speelplek en beweeg- en ontmoetingsplekken. De ontwerper bespreekt dit met de kerngroep. Samen zorgt deze groep voor een goed voorstel dat zij in de derde fase voorleggen aan de hele buurt.

De voortgang en resultaten van de diverse fasen van dit project komen op dit platform te staan.

Geschreven door Miriam Hueber

hangplek_parkwijk_utrecht_amaliapark

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.