Raketlancering-in-De-Meern

Raketlancering in De Meern

Vanochtend om 8.45 werd er een raket gelanceerd bij de Shri Krishna School in De Meern aan de Lawick van Pabstlaan 1. Dit bijzondere experiment werd vanwege de aftrap van de Scienceweek uitgevoerd. De hele week zullen kinderen samen met de professoren en docenten experimenteren. Van chemische reacties tot aan proefjes met elektriciteit en het maken van slijm.

Wetenschap en Techniek

De week van 26 november tot en met 30 november staat in het teken van wetenschap en techniek. De Shri Krishna School doet dit samen met de stichting Mad Science. Samen met hen verzorgen we workshops in de verschillende groepen. De meest uiteenlopende thema’s komen aan bod. Van ruimtevaart tot chemische reacties en van insecten tot het bouwen van bruggen. Het zijn leerzame ervaringen – een eerste kennismaking met wetenschap en techniek – voor leerlingen van álle groepen.

SHON 30-jaar

De Scienceweek is een activiteit in het kader van het 30 jarige jubileum van de Stichting Hindoe Onderwijs. Het basisonderwijs op Hindoeïstische grondslag kwam dit jaar 30 jaar geleden tot stand. Het begon allemaal met de Shri Vishnuschool in Den Haag. Nu zijn er basisscholen in Amsterdam, Rotterdam, Almere en Utrecht. De scholen staan bekend om het hoogwaardige onderwijs en de goede resultaten. Leerlingen komen uit alle windhoeken en hebben verschillende achtergronden. De doelstelling voor deze bijzondere week is om samen met Mad Science de leerlingen gek van wetenschap en techniek te maken.

shri-krishna-flyer

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.