rugpijn_massage_schouders_pijn_foto_Toa_Heftiba

Blog: Pijn in Leidsche Rijn? Probeer acupunctuur..

”Leuk dat ik jou weer eens zie”, zegt Mevr. P als ik de deur voor haar open doen. Sinds 17 jaar heb ik een praktijk voor acupunctuur in Utrecht Leidsche Rijn en mevrouw P is mijn oudste cliënte. Oud in de zin van trouw en terugkomend. Mevr. P leidt aan een chronische ziekte waardoor ze veel pijn heeft. Reuma, dat is best een nare kwaal waar pijn en stijfheid helaas vaak dagelijks bij horen. Na 10 jaar drie maal per week massage door de fysiotherapeut is mevrouw P in 2001 over gestapt op de acupunctuur. Grappig genoeg via haar broer die huisarts is. Ik denk dat mevrouw P zich op mijn eerste werkweek bij mijn praktijk aanmeldde. Vers van de acupunctuur opleiding kon ik niet wachten aan de slag te gaan. Ik had zojuist mijn werk in de fysiotherapie praktijk aan de wilgen gehangen en me volledig gestort op de acupunctuur met alle energiebanen en Chinese filosofieën van dien.

Hoeveel pijn?

Bij klachten van pijn gebruik ik de zogenaamde VAS schaal. Welk cijfer geef je je pijn op de schaal van nul tot en met tien?
Mevrouw P gaf haar pijn een dikke acht de eerste keer dat ik haar sprak.
Of het komt dat ze mij zo leuk vindt om te zien, of dat het komt door die magische naaldjes? Mevrouw P en ik hebben het heel gezellig in de praktijk en vanaf de tweede behandeling staat de VAS schaal op een drie.
Mevrouw P gebruikt minder pijnstillers en kan verder wandelen zonder hinder. We zien elkaar eens in de vier weken. Een soort APK acupunctuur dus…
Prachtig, dat is nou het leuke aan mijn werk!

Acupunctuur, omdat het helpt

Op het gebied van pijn kan acupunctuur echt goed werken. Er zijn meer mensen waar de behandeling goed aanslaat en daar geniet ik van. Ook als je door je rug bent gegaan of na een potje tennis pijn een zweepslag hebt in je kuit.
Meestal is het binnen vier af vijf keer dan wel weer een stuk beter. In dat geval zeggen we elkaar gedag en hopelijk niet tot ziens.
Gelukkig heb ik ook een aantal ”mevrouw P mensen” in mijn praktijk.
Nuttig, sociaal, gezellig en het geeft mij een gevoel van waarde te zijn met mijn acupunctuur.  

Hier lees je meer informatie over de acupunctuur bij klachten van pijn

Bas van Dijk is fysiotherapeut, acupuncturist en specialist dry needling en schrijft maandelijks een column over zijn belevenissen in de praktijk in Leidsche Rijn.

Lees ook:
– Interview: Bas van Dijk van Acupunctuur Leidsche Rijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.