masterpeace

Een maatschappelijke boodschap over te brengen met kunst en cultuur

Onder het mom van Kunst & Engagement zullen 200 Havo/vwo scholieren van het Amadeus Lyceum in november en december gastlessen ontvangen van de MasterPeace foundation. De focus van de gastlessen ligt op ongelijkheid én op hoe je kunst en cultuur kunt gebruiken om een maatschappelijke boodschap over te brengen.

“Jullie krijgen allemaal chocolade! Maar niet in gelijke hoeveelheden.” Met dit statement begon de eerste gastles van de MasterPeace foundation op het Amadeus Lyceum in Vleuten. Tijdens deze gastlessen leren zij over de Sustainable Development Goals (SDGs), 17 doelstellingen die in het leven zijn geroepen door de Verenigde Naties om de wereld minder ongelijk te maken. Het doel? Op een interactieve manier jongeren bewust maken van lokale en internationale problematiek én inspireren om ook zelf actie te ondernemen.


Advertentie:

Om dit te bereiken richt MasterPeace zich niet alleen op het overbrengen van kennis, maar ook op het stimuleren van creatief denken. Daarom worden de jongeren uitgedaagd om na 2 gastlessen over de SDGs hun kennis om te zetten in een kunstvorm. Onder begeleiding van artiesten zoals Hakim Traïdia, Jermain Bridgewater, Jeweetzelf.tv en RUMAG Dancecrew worden zij begeleid om hun maatschappelijke boodschap om te zetten in een voorstelling die zij op 20 december voor hun ouders en omwonenden zullen opvoeren.

Bovenstaand programma heet ACT! (Artists Creating Together!) en is een uniek concept ontwikkeld door de MasterPeace Foundation om leiders, gemeenschappen, leerlingen, artiesten en bedrijven te activeren. Dit wordt gedaan om het maatschappelijk middenveld bewust te maken om gezamenlijk te handelen in de Sustainable Development Goals (SDGs).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *