Vrijwilligersteam-WIL-Telefoondienst

Vrijwilligersteam WIL-Telefoondienst zoekt collega’s

Vrijwilligersteam WIL is een team van 7 gezellige vrijwilligers, die de Telefoondienst verzorgen van WIL (Wijk Informatie Lijnen) van en voor Vleuten-De Meern, ondersteund door Welzaam. We zoeken nog enkele collega’s, die bij ons ook ‘wegwijzer voor de buurt’ willen worden.

Zij staan dorpsgenoten uit Vleuten, Vleuterweide, Haarzuilens, De Meern, Veldhuizen en Rijnenburg te woord en zoeken mee naar antwoorden op hun vragen. Ook aanvragen voor de burenhulp-diensten voor deze wijk komen bij de vrijwillige coördinatoren van de Vervoersdienst, Klussendienst, Algemene Hulpdienst of de Boodschappen Hulpdienst terecht. Zij gaan met die gegevens een vrijwilliger zoeken om de gevraagde ‘burenhulp’ uit te voeren.

De vrijwilligers beantwoorden de telefoon elke werkdag tussen 9.00 en 11.00 uur, het hele jaar door. Daarnaast handelen ze ingesproken telefoonberichten af en mailtjes, noteren en verzenden aanvraaggegevens voor de burenhulp-diensten, registreren elk binnengekomen bericht in een logboek, overleggen met elkaar en verwijzen door waar nodig.
Gemiddeld is iedereen één ochtend per week actief. Er wordt alleen of in tweetallen gewerkt van ongeveer 8.45 tot 11.30 uur op het kantoor van Welzaam in de Cultuurcampus in Vleuterweide. Voor ondersteuning en begeleiding kunnen we terugvallen op een van de sociaal makelaars van Welzaam, die vanaf januari mee gaat naar de nieuwe stichting DOCK.

Het Telefoonteam wil graag uitbreiden om het maandrooster bij vakantie en ziekte beter te kunnen vullen.

Lijkt het je leuk om op deze manier iets voor je dorpsgenoten te betekenen? Maak dan een afspraak om eens te komen kijken wat het werk inhoudt en of het bij je past.
Bel de WIL-Telefoondienst: 030 6773131. Na 11.00 uur kun je een bericht inspreken; vermeld daarbij ook je telefoonnummer, dan bellen we je terug. Of stuur een mail naar info@wilinjebuurt.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.