XTC-bende-opgerold--vele-honderden-kilo's-XTC-en-een-miljoen-aan-contant-geld

VIDEO: XTC-bende opgerold; Honderden kilo’s XTC en een miljoen aan contant geld

In verband met een grootschalig drugsonderzoek heeft de politie dertien verdachten, onder wie tien inwoners uit provincie Utrecht, aangehouden. De arrestanten worden verdacht van productie en export van XTC vanuit Nederland naar Scandinavië.

Er zijn doorzoekingen en aanhoudingen verricht in woningen en opslagruimten in o.a. Vleuten, Maarssen, Woerden, Houten, Almere, Waardenburg, Aalsmeer en Lopikerkapel. De Belgische politie hield een verdachte aan in het plaatsje Peer.

Zweedse autoriteiten

Op verzoek van de Zweedse autoriteiten is de 64-jarige Utrechter en de 50-jarige man uit Almere aangehouden. Bij het onderzoek in Zweden trof de Douane 500 kilo drugs aan wat uiteindelijk naar Nederland leidde.

Vleutenaren

Een aantal aangehouden personen komen uit Vleuten. Het gaat om een man van 38 en een 61-jarige man en zijn twee zonen van 38 en 32 jaar. Verder is er een 60-jarige man en zijn 38-jarige zoon uit Utrecht, een 46-jarige man uit Maarssen, een 55-jarige man uit Hilversum, een 49-jarige man en een 51-jarige vrouw uit Houten, een 64-jarige Utrechter en een 60-jarige man uit Almere.

Maarssen

Tijdens een doorzoeking van een pand in Maarssen kwam een man het pand binnenlopen. Toen hij doorhad dat er politie aanwezig was maakte hij zich uit de voeten. Na een korte achtervolging wist de politie de man aan te houden. In zijn woning in Aalsmeer trof de politie in een opslagbox 12.000 XTC-pillen en 20 kilo MDMA aan.

De politie trof in het pand in Maarssen twee werkende machine aan die de pillen fabriceerden. De apparaten waren ingesteld om zo’n 18.700 pillen per uur te produceren. In het pand trof men verder aan: 26 kilo XTC pillen. ruim 44 kilo MDMA poeder en rond de 33 kilo aan poeder wat gereed was gemaakt voor de productie van nog meer pillen.

Miljoen euro aan contanten

Bij de doorzoekingen is ook bijna 1 miljoen euro aan contant geld aangetroffen. Verder trof men twee vuurwapens met munitie en drie alarmpistolen. Ook vrachtwagens , een geldtelmachine en luxe auto’s zijn in beslag genomen.

De Belgische trof in Peer ook nog eens 550 kilo MDMA-kristallen en 500 gram henneptoppen.

Operatie

Bij de operatie werden meerdere expertises ingezet zoals digitale opsporing, forensische opsporing, de Belastingdienst en de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) maar ook geld- en drugshonden.

Het is niet uitgesloten dat er meerdere aanhoudingen en doorzoekingen zullen volgen.
De verdachten worden vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

4 gedachten over “VIDEO: XTC-bende opgerold; Honderden kilo’s XTC en een miljoen aan contant geld”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven