De grote prijs van leidsche rijn

Grote Prijs van Leidsche Rijn bouwt aan lokale bandcultuur

Op 22, 23 en 30 nov vonden in de CultuurCampus en Leidsche Rijn College de voorrondes plaats van de Grote Prijs van Leidsche Rijn, georganiseerd door KLUB19 (jongerenprogramma van Cultuur19, De Vrijstaat, DOENJA Dienstverlening en Azotod).

De wedstrijd is bedoeld om de bandcultuur in Leidsche Rijn en de vele lokaal actieve, jonge muzikanten tussen 12 en 19 jaar een impuls te geven. Winnaars en deelnemers aan eerdere edities weten hun weg inmiddels uitstekend te vinden naar de Utrechtse poppodia. Zo speelden Electric Memories en Magik Trick onlangs een double bill in ACU en wist die laatste zich uit 80 bands te laten selecteren voor de Clash of The Titans. SkyLake, dat in 2014 deelnam aan de wedstrijd onder de naam Artefact, brengt binnenkort het debuutalbum uit bij FREIA Music en Between The Jars (winnaar van dat jaar) tourt binnenkort door India.

Voor een goed gevulde zaal werden dit jaar de bands Soulid Rocks, First Steps en Superb Birds of Paradise door de jury beloond met een finaleplek. Het publiek stemde The Cliffs, Phoenix en Saltlands naar de finale.

De finalisten

The Cliffs
Deze vijfkoppige band met overtuigende frontman weet met gemak een hele zaal naar hun hand te zetten. The Cliffs veroverden daarmee de stem van het publiek.

Soulid Rocks
Met hun eigen, volwassen geluid, gedurfde muzikale keuzes en charismatische frontman overtuigde Soulid Rocks met gemak de jury van de eerste voorronde.

First Steps
Deze band is hét recept voor een knalfeestje: het energieke vijftal onder leiding van zangeres Mila brengt zonder uitzondering iedereen in beweging.

Phoenix
Deze heren weten met uitstekende licks en riffs een degelijke rockshow neer te zetten en met de jonge versie van Keith Moon op de drumkruk was de publieksstem zo in de pocket.

Superb Birds of Paradise
Lekkere huisgemaakte nummers opgebouwd rondom plakkerige en ambachtelijk geschreven riffs, opgediend door een ultra-degelijke ritmesectie.

Saltlands
Tongbrekende raps en een eigenzinnige urban sound en maken Saltlands tot een van de meest opvallende deelnemers van dit jaar.

De finale wordt gehouden op vrijdag 21 dec om 20.00 uur in Azotod (Meerndijk 126, De Meern). Entree is 5 euro. Meer info op www.cultuur19.nl/klub19 en volg de updates via @klub19 op Instagram en Facebook.

KLUB19 is het jongerenprogramma van Cultuur19, De Vrijstaat, Azotod en DOENJA Dienstverlening en wordt ondersteund door Gemeente Utrecht. Met dank aan Leidsche Rijn College, Amadeus Lyceum, dB’s, Studio Moskou, Vocal Arts Academy, Azotod en Timon Vader.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].