trouwen_foto_Syd_Sujuaan

Trouwen; ook mannen willen er op hun best uitzien!

Wie wil er niet prachtig eruitzien op de dag van je leven? Niet meer dan logisch dat jij, net zoals de bruid, er perfect uit wil zien. Het zal tenslotte een dag worden die je niet snel zal vergeten.

In dit artikel geven we tips, bespreken we de mogelijkheden en hebben we het over de accessoires.

Neem de tijd

Hopelijk staat jouw grote dag niet al volgende week voor de deur. Voor het kiezen van een trouwpak moet je namelijk echt de tijd voor nemen. Oke toegeven, het is waar dat je een winkel in kan lopen en nog dezelfde dag met een vermaakpak naar buiten kan lopen maar of dat echt verstandig is?

Neem vooral de tijd bij het uitkiezen van een trouwpak. Je wil namelijk niet dat als je je trouwfoto’s later nog eens bekijkt dan denkt van “had ik daar maar wat meer tijd en aandacht aan besteed”.

Een maatpak of vermaakpak

Het verschil tussen een vermaakpak en een maatpak is dat een vermaakpak al in de winkel hing voordat je hem kocht. Het heeft een confectiemaat en het pak wordt verkocht onder één maat. Zijn je benen bijvoorbeeld wat langer dan een gemiddeld persoon dan zal de pantalon aangepast moeten worden. Ook al kan dit vaak binnen dezelfde dag, dan nog is het resultaat lang niet altijd even fraai.

Een maatpak wordt aan de hand van jouw unieke lichaamsmaten gemaakt en zal als gegoten zitten. Kies je voor een maatpak hou dan wel rekening mee de levertijd. Ga uit van 4 á 5 weken.

Tips

De eerste tip hebben we je al gegeven; neem de tijd. Mocht je besluiten voor een maatpak te gaan dan heb je ook echt die tijd nodig.

Andere handige tips zijn:

  1. Ga op zoek naar een specialist in trouwpakken, Rietbergh bijvoorbeeld. Trouwpakken kopen bij rietbergh.com doe je omdat je kiest voor een specialist.
  2. Een trouwpakspecialist verkoopt pakken in alle kleuren, maten en stijlen. Bovendien beschikken ze vaak over een ruim assortiment van accessoires. Een accessoire maakt het pak vaak helemaal af.
  3. Plan één of meerdere dagen in en maak alvast een afspraak bij de betreffende winkel. Zo ben je er zeker van dat je die dag alle aandacht krijgt.
  4. Maak er een leuke en bijzondere dag van. Nodig een vriend of vriendin uit om die dag gezellig met je mee te gaan.
  5. Zorg ervoor dat de kleur van je trouwpak niet vloekt met de kleur van de trouwjurk. Laat de verkoper weten hoe jouw bruid eruit komt te zien. Bij voorkeur neem je een foto mee van de bruidsjurk. 
Is het nog een verrassing geef dit dan ook zeker aan of nog beter: neem een stukje van de stof (sample) van de bruidsjurk mee. Hiermee hoef je de traditie niet te verbreken maar kan kan de kleding toch perfect op elkaar worden afgestemd.

Accessoires

Kleding maakt de man maar de juiste accessoires zorgen voor een compleet plaatje. Denk bij accessoires aan: Strikken (bowties), bretels, dasclips, manchetknopen, sokken en de juiste schoenen.

Inspiratie opdoen

Naast magazines is er ook veel op internet te vinden. Op Pinterest maar ook zeker op Google is kun je mooi inspiratie op doen. Zoek bijvoorbeeld eens naar ‘wedding suits’ bij het opdoen van leuke ideeën.

Etiquetteregels

Door te kiezen voor een specialist voorkom je ook dat je de mist in gaat en de etiquetteregels regels overtreedt. Draag bijvoorbeeld nooit bruine schoenen onder een grijs pak. Een pochet in dezelfde kleur/stof kan ook echt niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.