de_baai_parkwijk_leidsche_rijn_foto_hp_van_rietschoten

Verhuisdozen worden nog niet ingepakt in Restaurant De Baai

Waar eerder al sprake was van het afscheid van eet- en drinkgelegenheid De Baai in de Leidsche Rijnse wijk Parkwijk nabij winkelgebied Leidsche Rijn Centrum lijkt nu toch nog niet het doek te vallen voor wat eens de vermaarde poffertjeskraam van Victor Consael was.

Iedere rechtgeaarde Utrechter kan het zich vast nog levendig voor de geest halen. De commotie was destijds ook groot toen werd besloten de kraam uit het stadsgezicht van de binnenstad weg te halen. Toen de kraam in 2010 een nieuw leven werd ingeblazen klonk alom gejuich. De oude kraam in een nieuwe functie in een nieuw stadsdeel van Utrecht. De grond waarop de eigenaren van restaurant De Baai de kraam een nieuwe markante plek gaven is oude landbouwgrond en kreeg in de loop der tijd de bestemming bouwgrond. Hierdoor ligt De Baai nu ingesloten door het nog almaar uitdijende Leidsche Rijn. De plannen bestaan al even, maar dat het niet enkel bij plannen blijft is zeker. De Baai zal verhuizen naar een plek op het dak van de A2. Tussen de wijk Leeuwesteijn en het Willem Alexanderpark is vermoedelijk wel een plek te vinden waar De Baai tot zijn recht kan komen. Voorlopig is hiervan nog geen sprake. De benodigde vergunningen voor een langer verblijf op de huidige locatie zijn inmiddels verlengd dus een verhuizing zal nog even op zich laten wachten. Mogelijk worden in de zomer van 2020 de verhuisdozen ingepakt om enkele honderden meters verderop weer te worden uitgepakt.

Lees ook:
Brasserie Grauwaart stopt noodgedwongen nog dit jaar

5 gedachten over “Verhuisdozen worden nog niet ingepakt in Restaurant De Baai”

    1. Maite Dirkx Ze hadden veel eerder in moeten pakken. Als je schnitzel verkoopt voor €16 euro verwacht je tenminste wel dat hij in een koekenpan is gebakken ipv in de frituur… Vroeger was de kwaliteit goed en lekkere hamburgers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.