wilgen_knotten_maximapark_foto_hp_van_rietschoten

Wilgen in het Máximapark worden geknot op 15 december

Het Maximapark kent veel vrienden. Wandelaars die zich vergapen aan de plantenweelde, moeders die kinderen er leren fietsen waardoor ze een warme band hebben met het park, maar ook vaders met kinderen die helpen bij het knotten van wilgen op een zaterdagmorgen in december. Tientallen vrijwilligers komen geregeld naar het onderkomen van De Vrienden van het Máximapark. Aan de Alendorperweg in Vleuten staat het prachtige pand voor de enthousiaste vrijwilligers van waaruit ze uitwaaieren over het park voor het verrichten van alle voorkomende onderhoudswerkzaamheden. In 300 hectare park is altijd wel iets te doen en wat is er nou leuker dan het park van je eigen signatuur te voorzien? Niet door het achterlaten van een spoor van vernielingen en graffiti kunst, maar door bijvoorbeeld honderden bloembollen te planten of de skyline van het Máximapark mede te bepalen door het snoeien van wilgen en elzen.

Vol goede moed worden iedere keer weer de ladders tegen de talloze wilgen gezet en al snel vallen de takken ten prooi aan het enthousiasme van hen die zagen en scharen hanteren. Iedereen draagt een steentje bij aan het verslepen van de afgezaagde takken. Her en der worden zogeheten ‘takkenrillen’ aangelegd om als beschutting te kunnen dienen voor vogels en knaagdieren. Kettingzagen bieden uitkomst voor de dikste takken om de bomen hun uiteindelijk keurig geknotte uiterlijk te geven. Tijdens de koffiepauze is het eerste resultaat al zichtbaar en worden foto’s genomen om de sfeer vast te kunnen leggen. Die is steevast opperbest, maar ook na de koffie moet nog veel werk worden verzet.

Rond twaalf uur wordt de aftocht geblazen en vertrekken de werkers om terug te gaan naar de Alendorperweg, waar een met zorg bereidde lunch klaarstaat om de trek te stillen.

vrienden_van_het_maximapark_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Ook enthousiast geworden om een steentje bij te dragen aan het parkonderhoud en lekker in de buitenlucht fysiek bezig te zijn? Kom dan zaterdag 15 december om 9.00 uur naar de Werkschuur van de Vrienden van het Máximapark, Alendorperweg 10A in Vleuten. De activiteit is ook uitermate geschikt voor kinderen. Kleding en schoenen die tegen een stootje kunnen zijn aan te raden, in gereedschap wordt voorzien. Werkhandschoenen zijn altijd voldoende aanwezig. In verband met de lunch graag vooraf even aanmelden. Dit kan door te mailen naar: info@maximapark.nl.

3 gedachten over “Wilgen in het Máximapark worden geknot op 15 december”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.