speelgroen-hoograven
 foto natuur- en milieuplatform Leidsche Rijn

Groen voor Leidsche Rijn en Vleuten De Meern ná de wijkgroenplannen

6 december 2018 11:27  Redactie  Reageer

De wijkgroenplannen Leidsche Rijn en Vleuten De Meern zijn afgerond, maar de groene inrichting is nog niet “klaar”. Hoe kunnen we deze wijken verder vergroenen? Waar liggen de kansen voor groen en natuur? Groen zorgt op immers verschillende manieren voor een gezonde en fijne wijk voor inwoners. Het Natuur- en milieuplatform houdt op donderdag 13 december 2018 een avond om hier ideeën over uit te wisselen en mogelijkheden op een rij te zetten.

De Natuurwaardenkaart heeft nog veel witte vlekken. Toch is de natuur in Leidsche Rijn ook verrassend: in 2017 heeft er een Bever gezeten, in 2018 zaten de Ransuilen te slapen midden in winkelcentrum Parkwijk.

Advertentie:

Welke verrassingen heeft de wijk nog meer?

Tevens kijken we naar het resultaat van de uitgevoerde wijkgroenplannen. In 2014 konden bewoners groenideeën inbrengen die daarna -geheel of deels- zijn uitgevoerd. Is het geworden zoals verwacht? Wat had beter gekund? Wat zou op meer plekken moeten gebeuren? Welke wensen zijn blijven liggen? Wat zou met andere groensubsidies alsnog gerealiseerd kunnen worden? Hoe kunnen we het zo organiseren dat het daadwerkelijk gebeurt?

Heeft u toen voorstellen gedaan of heeft u nu wensen en ideeën voor het groen in uw buurt, dan is deze avond echt iets voor u!

Locatie en aanvang: Verenigingsgebouw aan de Zandweg 148 in De Meern. Inloop 19:30, start 20:00 uur. Einde 22:00.

Aanmelden wordt op prijs gesteld: info@natuurleidserijn.nlAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website