aanhouding-inbreker-terwijde-leidsche-rijn

Jongen moet zich verstoppen voor inbrekers op klaarlichte dag

Een 14-jarige jongen heeft woensdag zeer angstige momenten meegemaakt nadat inbrekers inbraken in zijn ouderlijk huis aan de Edmund Nicklaan in de wijk Terwijde.

Omstreeks 14.50 uur werd de jongen opgeschrikt door glasgerinkel. Vervolgens kreeg hij door dat inbrekers de woning binnen drongen. Om niet geconfronteerd te worden met de indringers besloot de jongen zich te verstoppen.

Beneden in de woning hoorde de jongen stemmen. Hij twijfelde geen moment en belde direct het alarmnummer 112. Met spoed kwam de politie met meerdere eenheden ter plaatse. Toen bleek dat er niemand meer in de woning aanwezig was werd de jongen in veiligheid gebracht en de wijk afgezet.

Niet veel later zagen agenten één van de verdachten rennen. Hij rende door tuinen en klom over schuttingen om aan zijn achtervolgers te ontkomen. Uiteindelijk werd de verdachte aangetroffen onder de tuinbank van een woning. De man, een bekende van de politie, werd daar aangehouden.

Een tweede verdachte werd elders in de wijk in een kleine blauwe auto aangetroffen. Ook deze man bleek een bekende van de politie te zijn. Ook hij werd in zijn kraag gevat.

Het gaat om een jongen van 17 jaar oude en een man van 23 jaar oud. Beide zijn afkomstig uit Utrecht.

De politie laat weten blij te zijn met de arrestatie en bedanken omwonenden die met aanwijzingen hebben geholpen deze arrestatie mogelijk te maken.

Getuigen gezocht

Ondanks dat er twee verdachten zijn aangehouden is men op zoek naar getuigen. Heb je iets gezien voor of na de inbraak op de Edmund Nicklaan? Neem dan alsjeblieft contact op met de recherche van het bureau De Meern op nummer 0900-8844.

6 gedachten over “Jongen moet zich verstoppen voor inbrekers op klaarlichte dag”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven