Dierenweide Vleuten

Dierenweide Vleuten is vuurwerkvrije zone

Utrecht heeft dit jaar voor het eerst flink wat gebieden in de gemeente aangewezen als vuurwerkvrije zone. Dierenweide Vleuten hoort daarbij en voorzitter Ria Hilhorst is daar heel blij mee.

“We vinden regelmatig afgeschoten vuurpijlen en andere vuurwerkresten in de dierenweide”, vertelt Ria Hilhorst. Zij is voorzitter, verantwoordelijk voor het fokbeleid èn de contacten met de vrijwilligers. Dat Dierenweide Vleuten nu vuurwerkvrije zone is, betekent dat mensen er nooit vuurwerk af mogen steken, ook niet tijdens de officiële afsteektijden van 31 december 18.00 uur tot met 1 januari 02.00 uur.

Goede buren

Dierenweide Vleuten is op de rand van Vleuten aan de Broederschapslaan vlakbij de Hamtoren. Je zou zeggen dat op zo’n best afgelegen plek de overlast niet groot is, maar niets is minder waar. “We hebben hier veel overlast van mensen die erg vervelend doen tegen de dieren. Ik bespaar je de details. Zelf kunnen we hier niet 24 uur per dag zijn om de boel in de gaten te houden. Maar gelukkig hebben we hier goede buren die een oogje in het zeil houden. Zij zijn erg belangrijk voor ons. En we hebben een goede relatie met handhavers van de gemeente en de politie.”

Dieren op Facebook

Gelukkig zijn ze vooral bezig met veel leuke dingen. Ria: “Samen met de vrijwilligers hier, waarvan we er altijd meer kunnen gebruiken, vinden we het heel fijn om de dieren hier te verzorgen. Het zijn ook hele tamme dieren en ze laten zich graag knuffelen. En op Facebook stellen de dieren zich voor op de pagina van Stichting Dierenweide Vleuten. Zo kunnen mensen daar lezen over varkentje Sofie. Ooit was ze klein maar bij ons is ze gegroeid tot een dier van zo’n 90 kilo, maar ze is nog altijd even lief.”

Raamposter

In Utrecht zijn dieren(buiten)verblijven en natuurgebieden aangewezen als vuurwerkvrije zone. Maar een vuurwerkvrije zone in de straat kan iedereen met de buurt organiseren. Buren spreken dan met elkaar af om geen vuurwerk af te steken. De gemeente en politie controleren hier niet. Maar u kunt wel gebruik maken van raamposters om uw afspraak voor elkaar en de omgeving nog duidelijker te maken. De posters liggen klaar op wijkbureau Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern op Dorpsplein 1 in Vleuten.

5 gedachten over “Dierenweide Vleuten is vuurwerkvrije zone”

  1. Leuk al die ‘theoretische’ kaders wat wél en niet mag! Ben eerder geïnteresseerd hoe de naleving van die kaders georganiseerd zijn, aanpak, wie, wat, hoe en in welke frequentie en met name hoe daders ‘daadwerkelijk’ berecht worden! Anders krijgen die beschreven teksten van ‘zorg’ voor onze dieren een sussend imago (van we laten zien waar uw belastingcenten naar toe gaan) wél een heel erg ‘fata morgana’ karakter!

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven