gereedschap_klussen_maken_foto_Hunter_Haley

Dit gereedschap is altijd handig om in huis te hebben

Of je een klusser bent of niet, bepaalde gereedschappen zijn handig om altijd in huis te hebben. Een bekende gezegde is “Goed gereedschap is het halve werk”. Neem dit maar van harte want het is helemaal waar.

Je hebt het vast wel eens meegemaakt dat je een eenvoudig schroefje wilde los draaien. Met een beetje kracht draaide je niet de schroef los maar de schroevendraaier helemaal kapot. Natuurlijk zijn er trucjes om zo’n schroef toch nog te kunnen verwijderen maar wat je natuurlijk wil is even snel dat schroefje los draaien, zeker als je al geen echte klusser bent. Daarom een tip; koop kwalitatief goed gereedschap. Je bespaart je daarmee een hoop irritatie en tijd waardoor je de volgende keer wel zal denken “Een schroefje? Die draai ik wel even los”. Laat daarom zogenaamde ‘aanbiedingen’ links liggen en schaf liever drie degelijke schroevendraaiers aan in plaats van tien goedkope!  Denk bijvoorbeeld aan Stanley gereedschap van gereedschapcentrum.nl.

Gereedschap wat niet mag ontbreken

Hieronder hebben we een lijstje van gereedschap opgesteld die je ten minste in je gereedschapskist moet hebben liggen:

 • Schroevendraaiers (zowel kruis als plat).
 • Schroeven met bijhorende pluggen
 • Een voorraad moeren, bouten, spijkers, haakjes en oogjes zijn ook altijd handig.
 • Steeksleutelset en een Inbussleutelset
 • Stanleymes
 • Combinatietang
 • Nijptang
 • (klauw)hamer
 • Priem
 • IJzerzaag
 • Rolmaat
 • Waterpas
 • Spanningsmeter

Ook handig gereedschap om te hebben als je bijvoorbeeld een lamp wil ophangen:

 • Kroonsteentjes
 • Elektriciteitstape
 • Draadstriptang (erg handig!)
 • Schaar

Een goede slagboormachine mag ook zeker niet ontbreken. Ook hiervoor geldt; koop een kwalitatief goede en krachtige boormachine. Vergeet natuurlijk niet om er ook voldoende goede boortjes voor steen en ijzer bij te kopen.

Tips

Vind jij jezelf niet zo handig? Overweeg dan een boek zoals Klussen voor Dummies aan te schaffen of zoek eens op YouTube hoe je dat ene klusje kan klaren. Er zijn zelfs handige apps voor Apple en Android met daarin handige voorbeelden van de meest voorkomende klusjes.

Op deze website staan handige tips hoe je met klussen kan beginnen.

Want zeg nou zelf, je wil toch niet je buurman of je bezoek lastig vallen door te vragen of zij dat klusje voor je willen klaren zoals in het filmpje hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=vICQl_5jNyg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].