bouw_gereformeerde_kerk_parkwijk_foto_hp_van_rietschoten

Parkappartementen Amalia Staete en Westerkerk 2.0

Op de bouw van de kop van het Prinses Amaliapark tekenen zich de contouren al af van het kerkgebouw dat de Gereformeerde Gemeente Utrecht er neer laat zetten. Het enige kenmerk dat doet denken aan een traditioneel kerkgebouw is de spits die uitsteekt boven de nok van het dak. Volgens het ontwerp zal het gebouw worden voorzien van veel glas en zullen zonnepanelen mede bijdragen aan de duurzaamheid van het gebouw.

De kerk zal voor de zomer komend jaar opgeleverd worden. In januari dit jaar werd de laatste dienst gehouden in de kerk van de Gereformeerde Gemeente Utrecht aan de Catharijnekade in Utrecht centrum. Hierna heeft de gemeente onderdak gevonden in de Torenpleinkerk in Vleuten. De Westerkerk aan de Catharijnekade was duur in het onderhoud en parkeergelegenheid op korte afstand van de kerk is nauwelijks voorhanden. De verkoop van de kerk heeft de Gereformeerde Gemeente Utrecht in staat gesteld een nieuw pand te laten ontwerpen dat nu in Leidsche Rijn wordt gebouwd. De Westerkerk aan de Catharijnekade zal worden verbouwd tot een hotel met ruim veertig kamers. Ook zal er een restaurant komen en zal het gebouw een buurthuis functie krijgen. Slapen in een kerk in het centrum van Utrecht, biologisch uit eten en een kaartje leggen voor het slapen gaan. Westerkerk 2.0 zal medio komend jaar starten.

amalia_staete_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Naast de kerk van de Gereformeerde Gemeente Utrecht op de kop van het Prinses Amaliapark zullen appartementen worden gebouwd. Dit wooncomplex is ook een initiatief dat is ontstaan vanuit deze kerkelijke gemeente. Het complex biedt bewoners van middelbare leeftijd een zogeheten levensloopbestendige woning waar mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen eventueel met hulp van mantelzorgers, waar ook leden van de Gereformeerde Gemeente zich voor zullen aandienen. Bewoners van Amalia Staete dienen de reformatorische identiteit van de kerk te onderschrijven en te respecteren.

Amalia Staete ligt zeer gunstig ten opzichte van allerhande voorzieningen. Zowel voor wat betreft de dagelijkse boodschappen als voor medische hulpverlening hoeft men niet ver weg. Ook openbaar vervoer komt tot haast voor de deur.

De appartementen zullen naar plan opgeleverd worden in oktober 2019.

Lees ook:
Video: Gereformeerde kerk aan Alendorperweg bereikt hoogste punt
340 nieuwe sociale huurwoningen in Leidsche Rijn
Lees hier alle artikelen over de nieuwbouwprojecten in de regio

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.