welzaam_vrertrekkende_medewerkers

Afscheid Welzaam en verwelkoming Dock

Als vijfde welzijnsorganisatie in Nederland mocht Welzaam uit Vleuten-De Meern de Roze Loper uitrollen, het welverdiende keurmerk dat wordt uitgereikt aan organisaties die zich hebben bewezen op het gebied van LHBTI vriendelijke zorg. Met LHBTI worden kortgenoemd lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender of interseksuele medemensen aangeduid. Zonder enig voorbehoud heeft Welzaam al vanaf het begin dat de organisatie in 2013 in Vleuten/De Meern haar activiteiten ontplooide zich de zorg aangetrokken van ieder individu, zonder aanziens des persoons.

Tijdens het druk bezochte afscheid van de organisatie werd Welzaam dus gecertificeerd en mag deze erkenning mee nemen naar DOCK, welke vanaf 1 januari 2019 als sociaal makelaarsorganisatie verder gaat waar Welzaam ophield te bestaan, maar wel al haar sporen heeft verdiend op het gebied van het verbinden van mensen in de wijk. Hulp bieden aan hulpzoekenden door vrijwilligers die tegen een zeer geringe vergoeding hun hulp aanbieden.

welzaam_overdracht_naar_dock
Foto: Martijn SIerhuis

De uitkomst van een nieuwe gunningsronde door de gemeente eerder dit jaar resulteerde in het toewijzen van de te verdelen subsidies aan de al in Utrecht werkzame welzijnspartner DOCK. Na toewijzing van de subsidie aan DOCK in juli dit jaar werd direct begonnen met de voorbereiding zodat alle activiteiten per 1 januari aanstaande van start kunnen gaan. Op de bijeenkomst afgelopen donderdag werd afscheid genomen van diverse personen die samen met de vrijwilligers Welzaam hebben gedragen en gemaakt tot wat het is geworden. Directeur-bestuurder Nardie Eijsberg, de Raad van Toezicht en de medewerkers werden bedankt voor hun inzet en trouwe dienst. Het merendeel van de sociaal makelaars en sociaal beheerders van Welzaam zal namens DOCK in de wijk werkzaam blijven.

Tot 1 januari 2019 kunnen cliƫnten nog terecht bij Welzaam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.