controle_loslopende_honden

Controle op loslopende honden in het Máximapark

Door vele klachten over loslopende honden in o.a. het Máximapark zal handhaving de komende periode hier op controleren. Honden moeten overal aangelijnd worden tenzij anders wordt aangegeven, zoals in hondenweides en hondenspeeltuinen.

Opruimplicht geldt overal behalve op de Hondentoiletten. Op deze plekken hoeven hondenbezitters de hondenpoep niet op te ruimen. De gemeente maakt de hondentoiletten eens per week of eens per 2 weken schoon. Dit hangt af van het gebruik.

Daarom “Honden graag aan de lijn, dan blijft het leuk voor iedereen”, aldus Handhaving.

76 gedachten over “Controle op loslopende honden in het Máximapark”

 1. Ze doen niks tegen overlast van jongeren, niks tegen snorfietsers op het lint, niks tegen pyromanen. Ze kiezen graag makkelijke slachtoffers die geen kwaad in de zin hebben. Wat een helden 🤮.

  1. Niet iedereen heeft zijn of haar hond onder controle. Laatst sprong een hond die groter is dan ik tegen mij op. Gelukkig ben ik niet bang en zag ik het aankomen, maar ik had zo omgegooid kunnen worden, met alle ellende van dien. Als er aangegeven wordt dat honden aan de lijn moeten, hou je er dan alsjeblieft aan en hou hem ook aan de lijn, als je je hond niet onder controle hebt. Wel zo sociaal.

 2. Ook ik werd afgelopen vrijdagochtend opgewacht door drie mannen, handhavers, die in mij een makkelijk slachtoffer hadden gevonden. NIEMAND in de verste omgeving te bekennen in het Maximapark. Geen waarschuwing, maar gelijk €104,- aan de broek! Lekker cashen voor de Kerstdagen.
  Mevrouw, we hebben klachten gekregen, en dat terwijl ik al 10 jaar lang klachten indien tegen overlast, inbraken, vernielingen, bedreigingen etc. en daar wordt niet hard tegen opgetreden.
  Inderdaad jongeren die vernielingen aanrichten, snorfietsen, hangjongeren met losse handjes, geen respect voor de medemens, natuur en andermans spullen. Die zijn lastig te vangen en dus moeten ze hun inkomsten bij de nette, goedbedoelde, niets vernielende wandelaar met hond halen. Die een hond heeft aangeschaft om de stress (veroorzaakt door bovengenoemde) er uit te wandelen. Hele discussie, maar nee hoor, lekker dokken.

  1. Als we dan toch bezig zijn kattepoep is ook niet mijn favo goedje om in te trappen daar zou ook eens ’n belasting en een verbod op moeten komen want ik snap niet waarom daar nooit over geklaagd wordt die doen het zelfs in je tuin soort van dieren discriminatie dit

 3. Moeilijk he rekening houden met anderen en in een spuegel kijken dat je fout zit. Handhaving doet goed werk hier. Op alle andere zaken word ook zeker gehandhaafd mijn zoon heeft onlangs een bekeuring gekregen dat hij net zijn scooter op het lint reed. Dussssss kijk eerst in een spiegel voor je onzin uitkraamt via deze weg. Houd rekening met elkaar dat maakt het een stuk gezelliger.

 4. Moeilijk he rekening houden met anderen en in een spuegel kijken dat je fout zit. Handhaving doet goed werk hier. Op alle andere zaken word ook zeker gehandhaafd mijn zoon heeft onlangs een bekeuring gekregen dat hij net zijn scooter op het lint reed. Dussssss kijk eerst in een spiegel voor je onzin uitkraamt via deze weg. Houd rekening met elkaar dat maakt het een stuk gezelliger.

  1. Zo´n ellende met die vogels gehad in het verleden, maar dan in het Griftpark. 1 van de andere kanten dat ik blij ben dat ik weer ff hondloos ben. Laat ik mij maar van verder commentaar onthouden… 🤬

 5. Na alle comentaren hierboven gelezen te hebben zou ik wensen dat iemand van Handhaving of van de Gemeente erop reageert. De wet is nu eenmaal de wet, anders wordt het een mooie boel. Je kan ook niet zeggen als je door rood licht rijd het was half oranje half rood.Maar waar het venijn in zit is idd de willekeur en het marchanderen bij incidenten. Hier wordt niet met 2 maar vaak met 3 maten gemeten!

 6. Ik zou zeggen.. toezichthouders, doe met al deze opmerkingen eens je voordeel, zie dat een loslopende hond het probleem niet is in het park maar wel de scooters brommers op het lint, fietsers op wandelpaden, vervuiling en vuurwerk overlast in de wijken. En ja hondenbezitters hou je hond bij je want er lopen nu eenmaal kinderen die het niet fijn vinden als een hond op ze af komt rennen. En gemeente…. Iets grotere velden voor onze viervoeters waar ze kunnen rennen en zwemmen zou fijn zijn

 7. Wanneer jouw lieve loslopende hond op mijn, niet zo lieve, aangelijnde hond afstuift, moet ik veel moeite doen om te voorkomen dat jouw hond jankend en met bijtwonden bij je terug komt. Na het lezen van de commentaren denk ik dat ik maar geen moeite meer gaan doen om jouw hond te beschermen tegen die van mij. Je bent gewaarschuwd!

 8. Nou ipv onschuldige pups en kleine lieve hondjes die loslopen met 104 euro te bekeuren, graag eens werk maken van mijn melding die ik jongstleden bij de gemeente gemaakt heb. Loslopende Duitse Herder die meerdere bijtaccidenten heeft veroorzaakt, komt er al 3x mee weg waarbij hij op jullie genoemde bewaakte voorzieningen 1x bijna een fatale wond heeft veroorzaakt. Proficiat handhaving, bravo!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.