Schatbegravers-in-Haarzicht_1_foto_-SPO_Utrecht

Schatbegravers in Haarzicht

Met het begraven van zelfgemaakte metalen munten op de plek waar de speelzaal zal komen is afgelopen woensdag het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe vestiging van de Kees Valkensteinschool, een BSO en het kinderdagverblijf Haarzicht. Naast de nieuwe school in Haarzicht zal de Kees Valkensteinschool de huidige locatie in Vleuten in gebruik houden.

Directeur Cecile Tulen stak een handje toe om de kinderen te helpen de schat te begraven door de modderige bodem af te dekken met plastic zodat ze niet nat en onder de modder naar huis zouden hoeven. De schatbegravers hebben misschien wel een historische daad verricht. In de bodem waar nu de nieuwbouw wordt gepleegd zijn al meerdere vondsten van archeologische waarde bovengronds gehaald. De kinderen waren nauw betrokken bij het project en hebben nu dus zelf de geschiedenis van de toekomst helpen vormen. De bouw van Kindcentrum Haarzicht zal naar verwachting circa een jaar duren. Op het terrein van het centrum zal een speel- kunstobject verrijzen van in een golvende beweging gelegde stenen. Dit moet de herinnering levend houden aan de grenzen van het Romeinse Rijk en de rivier die hier ooit stroomde. Het daagt kinderen uit te spelen en maakt echt deel uit van het speelplein. Kindcentrum Haarzicht is volledig energieneutraal en sluit daardoor goed aan bij de gasloze wijk Haarzicht, maar het is vooral bewust beleid van schoolbestuur SPO Utrecht dat uitsluitend duurzame, energie neutrale basisscholen laat bouwen.

Leraren en pedagogisch medewerkers van de basisschool, BSO en kinderopvang gaan straks samenwerken. Het kinderdagverblijf Haarzicht, met vier groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar, heeft een eigen vleugel en een eigen ingang. In de basisschool is ruimte voor 16 groepen en een gymzaal. Binnen is de inrichting van de basisschool flexibel, zodat toekomstige onderwijswensen makkelijk kunnen worden gerealiseerd. Het plein grenst aan een groen gebied en het naastgelegen parkeerterrein wordt deels ingericht als veilige speelplek. De allerjongste kinderen hebben bij het kinderdagverblijf een eigen, veilig afgesloten buitenruimte.

Naar verwachting wordt het gebouw in januari 2020 in gebruik genomen.

Schatbegravers-in-Haarzicht_3_foto_-SPO_Utrecht
Foto: SPO Utrecht
Schatbegravers-in-Haarzicht_5_foto_-SPO_Utrecht
Foto: SPO Utrecht
Schatbegravers-in-Haarzicht_2_foto_-SPO_Utrecht
Foto: SPO Utrecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.