berlijnplein_perron_9_foto_hp_van_rietschoten

Geen Kerstbal Festival maar wel foute kersttrui verkiezing

Daar waar de gemeente in eerste instantie vurig voor het houden van evenementen was op het Berlijnplein in het algemeen, maar onder de voormalige perronoverkapping van perron 9 in het bijzonder, lijkt die animo nu in rook te zijn opgegaan. Door de steeds verder oprukkende bebouwing rondom Leidsche Rijn Centrum zou het aantal klachten over geluidoverlast hand over hand zijn toegenomen. Reden voor de gemeente om zich te beraden over het houden van luidruchtige festiviteiten op en rond het Berlijnplein.

Dit jaar zal er dan ook geen Kerstbal Festival gehouden worden terwijl juist dat evenement een publiekstrekker van jewelste was. Organisator The Zoo Events laat bij monde van woordvoerder Manon van de Garde tegenover AD weten vooraf te zijn gewaarschuwd door de gemeente dat er geen afdoende geluidsplan kan worden opgesteld waarin geen van de omwonenden last van lawaai heeft. Het bedrijf heeft om die reden dan ook geen vergunning aangevraagd. Dat er geen kerstevenement zal plaatsvinden op het Berlijnplein is natuurlijk even slikken, maar met het Leidsche Rijn centrum op een steenworp afstand moeten er zeker mogelijkheden te over zijn om een parade te houden waarbij het publiek zich in de meest foute kersttruien laat zien. De eerste editie van het Kerstbal Festival in 2016 trok al vele honderden bezoekers en de editie van vorig jaar was al goed voor ruim tweeduizend festivalgangers. Er is voor een dergelijk festival in de directe omgeving geen alternatieve locatie beschikbaar dus helaas zullen alle geïnteresseerden teleurgesteld het moeten doen met dat wat Leidsche Rijn Centrum tegen de kerstdagen in petto heeft.

Leidsche Rijn Centrum wil haar eerste Kerst uitbundig vieren met het publiek.

Zaterdag 15 december kan je tegen inlevering van vijfentwintig LRC-app punten een kerstfoto maken vanuit een levensgrote ‘snowglobe’ waarin het spontaan gaat sneeuwen als je er een stap binnen zet. De Kerstman rijdt op die dag in zijn arrenslee door het winkelcentrum en tegen inlevering van vijftig app-punten neemt hij je graag met zich mee.

Zondag 16 december start om 13.00 uur in het winkelcentrum een parade die als een bonte stoet door de wijk zal trekken. Vervolgens zal in het winkelgebied vanaf 16.00 uur ieder half uur een feestelijk verlichte optocht door het centrum trekken. De stoet zal vooraf worden gegaan door de artiesten van ‘Circo di Strada’ die een gevarieerde combinatie van muziek en meerdere circus elementen zullen laten horen en zien. Zij worden op de voet gevolgd door een levende kerstboom en Olaf en Elsa uit de Disneyfilm Frozen en natuurlijk de Kerstman.

Vrijdag 21 december is het Christmas Shopping Night waar de Foute Kersttrui Verkiezing de finale zal beleven. In meerdere categorieën zullen de prijzen worden verdeeld. Voor meer informatie: raadpleeg de Facebook pagina van Leidsche Rijn Centrum of de LRC smartphone app.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.