kerst_in_de_schaapskooi_foto_hp_van_rietschoten

Schaapskooi zonder schapen, maar dat mag de kerstsfeer niet drukken

De ontvangst in de schaapskooi Groot Zandveld in Leidsche Rijn was zondermeer allerhartelijkst te noemen. Er werden warme dranken geschonken waaronder chocolademelk en glühwein en kerstlekkernijen waren ruim voorhanden. De schaapskooi was aangekleed met kerstversiering en een prachtig kerst tafereel maakte de ambiance zondermeer bijzonder. Met zorg zijn de figuren op hun plek gezet en elk van de circa twintig uit hout gesneden beeldjes heeft de ogen gericht op het Heilige Kind dat met Kerst ter wereld kwam. Aangezien er in de nabijheid van de schaapskooi kortgeleden flink vuurwerk is afgestoken werd besloten de levende have op een andere plek onder te brengen. Waar anders de schaapjes gemoedelijk de belangstellenden gadeslaan waren er nu enkel wat strobalen die herinnerden aan de functie van het gebouw.

“Natuurlijk is het jammer dat het zo heeft moeten gaan maar de schapen raken enorm gestrest door het vuurwerk. En als de schapen zich ongemakkelijk voelen voel ik me ook niet heel comfortabel. In overleg met de wijkagent is besloten de schapen voorlopig elders onderdak te bieden.”

In alle Utrechtse wijken geldt een vuurwerkverbod in de nabijheid van dierenweides, veehouderijen, maneges en dus ook de schaapskooi aan de Vlindersingel. Helaas hebben er dus toch incidenten plaatsgevonden en moest de kerststal het zonder levende kudde doen. De uitgestalde houten figuren waren ook zeker de moeite van het aanzien waard. Het geheel is afkomstig uit de Utrechtse Pniëlkerk en zal misschien ook in de toekomst voor de nodige kerstsfeer in de schaapskooi zorgen. Dit jaar bezochten circa honderd mensen de schaapskooi in aanloop naar de kerstdagen.

We wensen Alexandra, haar medewerkers en de schaapskudde fijne feestdagen en een vuurwerkvrij nieuw jaar.

kerst_in_de_schaapskooi2_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

1 gedachte over “Schaapskooi zonder schapen, maar dat mag de kerstsfeer niet drukken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven