Autos-geramd-tijdens-dollemansrit_foto_politie

Doorgedraaide automobilist ramt meerdere auto’s tijdens dollemansrit

Levensgevaarlijke capriolen in de avondspits van dinsdag 18 december. Een geheel doorgedraaide automobilist ramde meerdere auto’s op de A12 en de A2 en moest met geweld door de politie uit zijn auto worden getrokken.

Om 17.35 uur werd de politie via 112 gealarmeerd door een automobilist die vertelde gezien te hebben dat de bestuurder van een grijze Honda Civic bijzonder agressief verkeersgedrag vertoonde op de Europalaan. De man was daar uit zijn auto gestapt, door zijn benen “gezakt” en vervolgens weer met hoge snelheid weggereden. De auto van de melder was hierna op de vluchtstrook van de A12, net na de oprit vanaf de Europalaan, van achteren en met hoge snelheid door die zelfde aangereden. De bestuurder van de Honda leek door het dolle heen en na het rammen van de auto van de melder vervolgde hij zijn weg via de A12 en de A2. Op de Stadsbaan Leidsche Rijn ramde hij de vangrail maar de Honda bleef met zware schade en, volgens een getuige, als een “bezetene”, doorrijden. Aan de dollemansrit kwam een einde op het Lage Weide Viaduct. Daar ramde hij meerdere auto’s en ook nog eens de vangrail waarna zijn auto als gevolg van de schade niet verder kon rijden.

De politie had meerdere meldingen gekregen en was direct ter plaatse. De bestuurder leek volledig doorgedraaid in zijn auto te zitten. Hij was aan het gillen, op zijn stuur aan het slaan en zwaaide wild en agressief om zich heen. De man wilde niet luisteren naar de bevelen van de politie om uit de auto te komen. We hebben twee ruiten in moeten slaan om de man onder controle en uit zijn auto te krijgen.

In de auto troffen we een gebruikershoeveelheid harddrugs aan. De man leek onder invloed van alcohol en/of verdovende middelen en bij hem is een bloedproef afgenomen. De man werd ingesloten.

Gezien het rijgedrag van de man is het een klein wondertje dat het bij een fikse hoeveelheid blikschade is gebleven

Uit een voorlopig onderzoek bleek dat de man tenminste zeven auto’s had geramd. Gezien deze omstandigheden is het aannemelijk dat de man in zijn dollemansrit nog meer auto’s heeft beschadigd. We verzoeken eventuele andere benadeelde bestuurders of getuigen contact te leggen met het politiebureau De Meern via 09008844 of reageer in een PB.

Autos-geramd-tijdens-dollemansrit_2_foto_politie
Foto: politie

15 gedachten over “Doorgedraaide automobilist ramt meerdere auto’s tijdens dollemansrit”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].