plofkraak_schalm_de_meern2_foto_kevin_vermeulen

Plofkraker verstopt zich in de kast voor politie

De politie heeft vrijdagavond omstreeks 21:45 uur een man aangehouden in een woning in De Meern. De man is opgepakt door de politie omdat hij betrokken is geweest bij plofkraken in Duitsland. Tijdens de inval werd de plofkraker gevonden in een kast waar hij zich verstopt had. Hij moet drie jaar celstraf uitzitten vanwege de betrokkenheid.

De man was samen met andere Utrechters verantwoordelijk voor meerdere plofkraken op bankautomaten in Duitsland. Hij stond gesignaleerd omdat hij voor zijn veroordeling nog op vrije voeten was, maar had zich nog niet gemeld bij de gevangenis.

De politie kreeg de informatie dat de man in de woning in De Meern aanwezig zou zijn. Tijdens de inval troffen zij echter in eerste instantie niemand aan, tot een collega iets hoorde kraken. Toen ze op het geluid af gingen en de kast openden troffen ze hem daar aan. De aanhouding is rustig verlopen meldt wijkagent Jan-Michiel Quak. Op Twitter meldt te politie: “Leuk geprobeerd maar helaas….”

2 gedachten over “Plofkraker verstopt zich in de kast voor politie”

  1. Geplaatste foto betreft de inmiddels niet meer bestaande pinautomaat in buurthuis De Schalm. Redactie?….enige betrokkenheid met aangehouden persoon?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.