voormalig_informatie_centrum_leidsche_rijn2_foto_hp_van_rietschoten
 Foto: Hans Peter van Rietschoten

Voormalig Informatiecentrum Leidsche Rijn maakt plaats voor woningen

21 december 2018 14:31  Redactie  23 reacties

Enkele weken terug stemde het Utrechts College in met de plannen voor de herontwikkeling van het gebied nabij het Texaco pompstation in Leidsche Rijn. Op het nieuw in te richten terrein tegenover het station en het winkelgebied Leidsche Rijn Centrum staat een koepelvormig gebouw waarin nu een sportschool en kinderopvang zijn gevestigd. Eerder al bood het gebouw onderdak aan Informatiecentrum Leidsche Rijn.

Ten tijde van de bouw was al bekend dat het gebouw geen permanente vestiging zou hebben aan Dirck Hoetweg 5. Het pand zal worden afgebroken en op het terrein zullen circa vijftig eensgezinds huurwoningen worden gerealiseerd. De kinderopvang en de sportschool zullen ook in het plan worden opgenomen. De gemeente heeft ingestemd met de plannen die de huidige eigenaar indiende, maar heeft wel bedongen dat er van de te bouwen woningen in ieder geval de helft woningen zullen zijn in de ‘midden huur’ klasse en twintig procent moet sociale huur woningen worden. De overige dertig procent zullen dan woningen worden in de duurdere klasse. Tevens zal er maximaal zes hoog gebouwd worden voor nog eens vijftig huur appartementen.

De kinderopvang en de sportschool zouden op de begane grond van het appartementen gebouw komen. In parkeerruimte moet ruimschoots worden voorzien en er moet zeker oog zijn voor speelvoorzieningen, fiets- en wandelpaden. De ontsluiting van het terrein zal naar verwachting via de Jan Wolkerssingel worden gerealiseerd. De plannen zijn door de gemeenteraad goedgekeurd, wanneer de eerste sloopkogel het pand zal raken is nog niet bekend. Aangezien de gemeente akkoord is met de herinrichting van het terrein is het nu de beurt aan buurtbewoners en direct belanghebbenden om hun zegje te doen.

texaco_Dirck_Hoetweg_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten
voormalig_informatie_centrum_leidsche_rijn3_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van RietschotenAdvertenties:


23 reacties

 1. Ineke Boeter

  Fit for Free Leidsche Rijn meldt het volgende:
  Misschien heb je meegekregen dat er op 15 december er een bericht gepubliceerd is, wat de indruk heeft gewekt dat het voormalig Informatiecentrum, waar onder andere onze club is gevestigd, ‘plat’ wordt gegooid. Dit bericht was verre van volledig en veel te voorbarig, daarom wordt het vandaag of morgen gerectificeerd.
  Er worden in de nabije toekomst plannen gemaakt om het pand te vernieuwen en optimaliseren op het gebied van duurzaamheid. Hier hoef je je absoluut geen zorgen om te maken, het kan nog jaren duren voordat deze vernieuwingen worden doorgevoerd. Als er tegen die tijd iets verbouwd wordt hoor je dat natuurlijk ruim van te voren van ons.

 2. Manon Hoogendoorn

  Mm… dan zal de sportschool wel een tijdje dicht gaan… Marleen Starrenburg Chantal Ockeloen Rachel Wade

  • Noëlla Richel

   Voorlopig tot 2023 zitten we er nog, over sloop oid is geen spraken. KG heeft ook al een mail eruit gedaan naar ouders.


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website