raum_haas_Koen_Fraijman
 Foto: Hans Peter van Rietschoten

Hazen van tachtig kilo per stuk te geef

22 december 2018 10:40  Redactie  21 reacties

Een haas van tachtig kilo is niet iets voor op de tuintafel. Dat is ook niet het idee dat Koen Fraijman met deze aanbieding voor ogen heeft. De betonnen hazen die lange tijd het ‘haasje over pad’ vormden op en rond het Berlijnplein worden door hem van de hand gedaan. Hij vraagt geen kilo prijs, want Koen is het er om te doen dat de hazen een plek krijgen die hen past. Op een stek waar ze in het oog springen of waaraan ze hun beeltenis kunnen verbinden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Angstfabriek die in april 2019 voor drie maanden haar deuren opent in hartje Utrecht. Wie kent immers niet het gezegde “zo bang als een haas”? Ook valt te denken aan openbare gebouwen of speelplekken waar de kunstwerken niet het haasje zullen worden. Ze zijn de tijd bij RAUM redelijk ongeschonden doorgekomen al is er ooit een haas te water gelaten. Tachtig kilo beton drijft niet en er waren heel wat mensen die zich afvroegen hoe deze haas door een koe gevangen kon zijn. Van de daders is dan ook nooit een spoor achterhaald. Hun naam was naar alle waarschijnlijkheid… HAAS.

haasje_over_foto_hans_peter_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Belangstellenden kunnen hun interesse laten weten tot 11 januari 2019 via dit formulier.
Mocht er meer vraag dan aanbod zijn dan zal de schepper van de kunstwerken zijn voorkeur uitspreken en bepalen waar de haas een plek zal krijgen.

Lees hier alles over RAUM op het Berlijnplein

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

21 reacties

 1. Carol Slingerland

  Oh ik ben gek op die hazen! 19 jr geleden zijn we hier komen wonen, toen ik buiten stond en naast me keek zat er opeens een babyhaas naast me……de volgende dag hebben we een hok gekocht en hem Wodan genoemd 😂 hij heeft ong een jaar bij ons geleefd totdat ik sochtends bij het hok kwam en Wodan ontsnapt was……oh wat een heerlijk beestje was het……

 2. Jolanda van der Marel

  Leuk. Aan het begin van onze straat. De Hazenhof. Of het speeltuintje in de Hazenhof. Kunnen de kids er leuk op spelen.
  Of gewoon in mijn achtertuin.

 3. Thiest van Beek

  Diana van Beek, leuk z’n beeld. Altijd al eentje willen hebben voor in de achtertuin bij de konijnenhokken.

 4. Superleuk,…… voor op het grasveldje naast het konijnenhok!!

 5. Leuk voor bij ons bij de kantine van de hondenvereniging . Daar we bezig de buitenboel te pimpen .

 6. Fantastisch voor in onze voortuin, grenzend aan park hoge weide. Wij gaan met onze dochter v 2,5 vaak rondom RAUM op hazen/konijnen zoektocht “kijk pap, nog een konijn” roept ze dan enthousiast.

 7. Ik hoop dat er in ieder geval 1 overblijft in de buurt van Onder de Bogen, want mijn zoon van twee is echt gek op ze en telkens als we langs de hazen komen krijgen ze allemaal een knuffel en soms ook een kus, dus hij zal heel verdrietig zijn als ze ineens allemaal weg zijn. Of eentje in de nieuwe speeltuin bij de Hoef, want daar liepen vroeger ook allemaal hazen toen het nog niet bebouwd was

 8. Wij zouden het ontzettend leuk vinden om er 1 bij ons in de speeltuin te zetten,we zijn er dit jaar juist mee begonnen om hem op te knappen.
  Dit speeltuintje wordt erg veel gebruik van gemaakt 😃

 9. Ik zou er graag 1 bij onze voordeur zetten aan de Beeldhouwersdijk. Hier fietsen veel mensen langs richting LRC , al die mensen kunnen dan blijven genieten van deze leuke hazen.

 10. Regio Leidsche Rijn

  We lezen veel reacties met de wens waar de hazen te plaatsen maar om in aanmerking te komen moet er gemaild worden naar het adres in het artikel. Even voor de zekerheid 😉


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website