112jaaroverzicht_foto_112mediautrecht

112 jaaroverzicht 2018

Januari

Brandweer redt glazenwassers uit gevellift
Foto: 112mediautrecht

Glazenwassers vast

In januari kwam het HRT (Hoogte ReddingsTeam) in actie in De Meern, er zaten twee glazenwassers vast in een glazenwassersbakje aan een gebouw op de Rijnzathe. De mannen konden snel weer bevrijd worden uit hun benarde positie door de hulpverleners.

Foto: Kevin Vermeulen

Auto te water

De politie melde op zondag 14 januari op Twitter dat er een auto te water was geraakt op de Louis Armstronglaan bij winkelcentrum Terwijde. In de sloot langs de straat hebben meerdere voertuigen in het water gelegen, meestal door een vergeten handrem. De bergers hebben de auto uit het water gevist. Later in 2018 zijn hiervoor paaltjes geplaatst

Deel-gevel-waait-van-woning-in-De-Meern
Foto: 112mediautrecht

Gevel eraf

Op 18 januari trok er een zware storm over Utrecht heen, ook in de regio was er veel stormschade.  Op de Anton van Duinkerkenlaan waaide zelfs een deel van de gevel van een woning. Ook in de rest van de regio was er veel stormschade, dat waren vooral omgewaaide bomen.

Woningoverval-in-Vleuten-meerdere-daders-voortvluchtig1
Foto: 112mediautrecht

Woningoverval

Vrijdag avond 19 januari heeft er een gewelddadige overval plaatsgevonden op een woning aan de Madameperenlaan in Vleuten. Voor de overval werden later drie tieners aangehouden.

Februari

bsujes-in-brand-Heldinnenlaan
Foto: Politie

Veel autobranden

In februari waren er veel autobranden in regio Leidsche Rijn. Op de Jara Beneshof brandde een scooter uit, op de Lavendelstraat drie auto’s en op de Heldinnelaan zelfs vijf bestelbusjes. Bij al deze branden was er vermoedelijk sprake van brandstichting. Ook brandde er naast het politiebureau een auto uit, maar dat was door een technische mankement.

Foto: Kevin Vermeulen

Jongen vermist?

Woensdag avond 28 januari hebben de hulpverleners massaal gezocht naar een mogelijk vermist jongetje in de ijsbaan in De Meern. Omstanders troffen een kinderfiets aan waarna er een grote zoekactie werd gestart. De jongen bleek uiteindelijk warm voor de kachel te zitten.

Maart

Foto: Kevin Vermeulen

Brandweer oefening

Op zaterdag 10 maart werd er door de vrijwilligers van brandweer Vleuten een wedstrijd georganiseerd voor negen andere ploegen bij het politiebureau in De Meern. Volgens het scenario was er een voertuig tegen het gebouw aangereden in de poging om een andere gevangene te bevrijden. Hierdoor brak er binnen brand uit, waarbij meerdere ‘boeven’ opgesloten raakte door de rook. Alle ploegen wisten de brand te blussen en de slachtoffers te bevrijden.

BMW-in-vlammen-op-in-Hoge-Weide-foto_112mediautrecht
Foto: 112MediaUtrecht

Autobrand

Ook in de maand maart was er wederom weer een voertuigbrand in de regio. Ditmaal ging een BMW 1-serie in vlammen op aan de Geelwortelweg in Hogeweide. De brandweer had de brand snel geblust, maar het voertuig kon als verloren worden beschouwd. Vlakbij de brand werd een jerrycan gevonden, vermoedelijk brandstichting.

April

A12-afgesloten-na-rellen-en-twintig-aanhoudingen-in-De-Meern
Foto: 112MediaUtrecht

Rellen

De A12 bij De Meern is begin april korte tijd volledig afgesloten geweest door rellende voetbalsupporters. De rellen begonnen eerder op de avond in Ondiep maar verplaatste zich later op de avond naar een wegrestaurant in De Meern. Toen de ME daar arriveerde sloegen de relschoppers op de vlucht en rende de A12 op. In totaal zijn er twintig personen aangehouden.

Pompstation-in-Veldhuizen-tijdelijk-dicht-vanwege-vermoeden-gaslek
Foto: 112MediaUtrecht

Gaslek pompstation

De brandweer van De Meern moest 9 april in actie komen voor een mogelijk gaslek bij de Shell bij Veldhuizen. Door het tijdig opstarten van de noodprocedure, werden de toevoeren afgesloten, en was het het mogelijke gevaar snel geweken. De brandweer kon het lek niet meer traceren, een monteur heeft het euvel verholpen.

Mei

Achtervolging-na-nieuwe-ramkraak-in-Leidsche-Rijn-Centrum
Foto: 112MediaUtrecht

Ramkraak Leidsche Rijn Centrum

Halverwege mei werd het nieuwe winkelcentrum Leidsche Rijn geopend, helaas was de eerste ramkraak al binnen twaalf uur na opening gepleegd. De winkel van de ICI Paris XL werd ’s nachts geramd door een auto, waarna de daders hun buit in de winkel binnen haalde. Nadat de buit binnen was gingen de ramkrakers er weer van door. Eind mei werd de winkel opnieuw getroffen, ditmaal kon de politie twee verdachten aanhouden in Utrecht op de Waterliniewieg.

Meerdere-auto's-uitgebrand-in-Leidsche-Rijn
Foto: 112MediaUtrecht

Meerdere autobranden

Op 22 mei brandde twee auto’s compleet uit op de Jopie Huismanstraat in ‘T Zand, twee andere raakte beschadigd. De brandweer heeft overslag naar het appartementencomplex weten te voorkomen. Eind mei was er ook brand in voormalig restaurant Castellum, aan de achterzijde woedde een kleine brand. Bij beide gevallen is de oorzaak waarschijnlijk brandstichting.

Juni

Drone
Foto:

Jongen mishandeld

Op 28 juni rond 16.00 uur is een jongen in het Maximapark mishandeld omdat hij met een drone vloog.

Drie-kindjes-gered-uit-snikhete-auto-gered
Foto: Politie

Drie kindjes gered uit snikhete auto

De politie heeft in Haarzuilens drie kinderen van één, drie en vijf jaar bevrijd uit een snikhete auto. De ouders van de drie kleine kinderen waren “even” vertrokken naar een rommelmarkt in Haarzuilens.

Brand-in-voormalig-restaurant-Castellum-in-De-Meern_foto_112mediautrecht1
Foto: 112MediaUtrecht

Meerdere brandstichtingen

In juni werd de regio geteisterd door een golf van brandstichtingen. Het begon in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juni, op het veld bij PVCV werd een kliko in brand gestoken. Ondanks de snelle inzet van de brandweer was de schade aan het kunstgrasveld erg groot. Zondag avond was het opnieuw raak bij het voormalig restaurant Castellum, hier stond aan de voorzijde een luifel in de brand. Maandag avond was het echter opnieuw raak bij het pand, ditmaal stond aan de achterkant een deel van de gevel in de brand. Dinsdag avond was het zelfs meerdere keren raak, aan het begin van de avond gingen meerdere boomstammen in vlammen op in het Mauritspark. Even later was het raak bij busstation De Meern – Oost in de buschauffeur verblijfsruimte. En daar bleef het niet bij, later op de avond stond er een een container in brand bij het Parkrestaurant Anafora. De politie deed een oproep om verdachte situaties meteen te melden en zocht eventuele getuigen van de vorige branden.

Meerdere-keren-hopen-hooi-in-brand-in-Vleuten2-foto_112mediautrecht
Foto: 112MediaUtrecht

Geteisterd door hooibranden

Eind juni werd de regio geteisterd door hooibranden mede door de droogte. De brandweer moest daarvoor meerdere keren in actie komen. Of de branden ontstaan zijn door brandstichting is niet met zekerheid te zeggen, wel roept de politie op om alert te zijn.

Juli

Opnieuw-hooi-in-brand-gestoken-in-Maximapark_foto_112mediautrecht_2
Foto:112MediaUtrecht

Getuigen van hooibranden gezocht

De vele buitenbranden door de droogte hielden in juli aan. Begin juli woede er ’s nachts een grote brand in grote berg hooi bij De Tol, de brandweer was uren bezig om de brand volledig te kunnen blussen. Later in de maand waren er ook nog buitenbranden bij WC Vleuterweide, op de geluidswal bij Veldhuizen en in het Maximapark.

Foto: 112MediaUtrecht

Autobrand in Vleuten

Op de Stationstraat in Vleuten ging eind juli een Ford Fiesta in vlammen op naast een winkel. De brandweer had de brand snel onder controle en kon overslag voorkomen. De politie vond bij de auto een doek die doordrenkt was met een brandstof.

Augustus

Foto: 112MediaUtrecht

Meerdere voertuigbranden

De brandweer moest twee keer in actie komen voor voertuigbranden deze maand, beide gevallen zijn waarschijnlijk ontstaan door een technisch mankement. Het eerste voertuig ging op de Haarrijnse Rading in vlammen op en de tweede op de A12 bij De Meern.

brand_bredeschool_het_zand_foto_112mediautrecht
Foto: 112MediaUtrecht

School in brand

In de nacht van dinsdag op woensdag 15 augustus brak er een grote brand uit op het scholencomplex aan de Pauwoogvlinder in Leidsche Rijn. De brand brak uit in een houten huisje wat op het dak stond, maar sloeg al snel over naar het pand. De brandweer heeft de brand kunnen blussen, het pand liep aanzienlijke schade op.

September

autobrand in Balije (De Meern)
Foto: 112MediaUtrecht

Meerdere autobranden

In september gingen ook weer meerdere voertuigen in vlammen op, zo was het raak op de Vadinushof, de Kandinskystraat en de A12 bij De Meern. Ook waren er weer meerdere hooibranden in het Maximapark.

Jongeman-omgekomen-na-eenzijdig-ongeval-met-motor-foto_112mediautrecht
Foto: 112MediaUtrecht

Dodelijk ongeval

Op 22 spetember vond er op de Blindeweg in Harmelen een ernstig ongeval plaats waarbij een jongeman (19) uit Harmelen om het leven kwam. Het betrof een eenzijdig ongeval met een motor, die eerder op de dag nieuw was aangeschaft.

Oktober

Brandende-container-met-hooi-in-Maximapark-zorgt-voor-flinke-vlammen_foto_112mediautrecht
Foto: 112MediaUtrecht

Hooibranden

Wederom moest de brandweer weer in actie komen voor hooibranden. In het Maximapark vinden al een paar maanden vele vernielingen en brandstichtingen plaats. De politie controleert extra en omwonende zijn de overlast zat.

aanrijding_met_beknelling_foto_112mediautrecht
Foto: 112mediautrecht

Dodelijk ongeluk Strijkviertel

Deze maand vond er op de Strijkviertel in De Meern een dodelijke aanrijding plaats tussen een auto en een vrachtauto. De VOA (VerkeersOngevallenAnalyse) heeft na de aanrijding onderzoek gedaan naar de oorzaak. In maart vond er ook een aanrijding plaats op dezelfde kruising tussen twee auto’s.

November

Glassenwassers-vast-op-8e-verdieping-van-brandweer-kazerne-Leidsche-Rijn2_foto_112mediautrecht
Foto: 112MediaUtrecht

Glazenwassers vast

Op maandag 5 november kwam er een opmerkelijke melding binnen voor het HRT (Hoogte ReddingsTeam), ze werden namelijk opgeroepen naar de brandweerkazerne van Leidsche Rijn. In het glazenwassersbakje zaten twee glazenwassers vast, vermoedelijk door een storing. Het HRT heeft de glazenwassers vervolgens abseilend langs de gevel naar beneden gehaald.

Brandweer-red-koe-uit-ijskoude-sloot-foto_112mediautrecht
Foto: 112MediaUtrecht

Dieren in nood

De brandweer van De Meern kwam in actie voor een koe in een ijskoude sloot langs de Ringkade. De brandweer van schepenbuurt kwam deze maand ook in actie voor een kat in de boom op de Klokjesbloemlaan in Vleuterweide. Vorige maand kwam de brandweer van De Meern ook al in actie voor een kat onder een vlonder op de Van Lawick van Pabstlaan.

December

brand_sportschool_strijkviertel_foto_112mediautrecht
Foto: 112mediautrecht

Brand in sportschool

Begin december is brand geweest bij een sportschool op Strijkviertel, volgens een getuige zou er doelbewust brand gesticht zijn. De brandweer had moeite of de brand in de meterkast af te blussen en had daarvoor hulp nodig van Stedin. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Overval-op-tankstation-in-De-Meern_2_foto_112mediautrecht
Foto: 112MediaUtrecht

Overval op tankstation

Donderdag 13 december werd de BP langs de Meerndijk overvallen door twee overvallers. De daders zijn er met een onbekende buit vandoor gegaan. De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de overval.

Auteur: Kevin Vermeulen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].