bas-van-dijk-van-acupunctuur-leidsche-rijn

Blog: Vijf redenen om in Leidsche Rijn Acupunctuur te proberen in 2019

Ook in 2018 was acupunctuur de meest geaccepteerde en effectieve alternatieve therapie Wat zijn zoal de redenen om acupunctuur te gebruiken?

1. Je wordt individueel behandeld
Geen mens is hetzelfde. Voor mij als acupuncturist is het belangrijk te weten welk persoon ik in mijn behandelkamer zie. Zo kan het zijn dat twee personen met op het eerste gezicht dezelfde migraine toch een net andere behandeling krijgen. Acupunctuur behandelt mensen, niet klachten. In dat opzicht is de acupunctuur geen paracetamol benadering, maar een op maat gesneden behandelen. Kan zeer de moeite waard zijn eens te ‘ondergaan’.

2. Het is veilig
In mijn praktijk krijg ik natuurlijk veel te horen dat mensen wat ietwat angstig zijn voor de naaldjes. Achteraf valt het altijd mee. De naaldjes zijn steriel, worden eenmalig gebruikt en doen vaak goed werk! In mijn BIG geregistreerde praktijk in Leidsche Rijn staan hygiëne en veiligheid als een paal boven water. Als fysiotherapeut weet ik wat verantwoord en professioneel werken is.

3. De bijwerkingen zijn heerlijk
Tijdens een behandeling met acupunctuur voel je je vaak ontspannen. Het kan een heerlijk loom makend effect hebben. Wanneer maak je het nou mee dat je een half uur tot een uur ontspannen ligt met niks anders te doen dan ontspannen liggen? Een leuk gesprek of totale stilte? Ook hier is iedereen anders. De klant is koning(in) bij mij in de praktijk.

4. Het pakt de oorzaak aan
Uiteraard zijn de symptomen, zoals pijn of ongemak heel belangrijk. Als acupuncturist probeer ik te achterhalen wat de oorzaak is van de symptomen. Dit heet het ‘’patroon van disharmonie’’. Als dit patroon weer in harmonie, evenwicht is, verdwijnen de symptomen ook. Het klinkt simpel en soms zijn dingen ook eenvoudiger dan je zou denken.

5. Het werkt
In mijn praktijk heb ik vaak leuke gesprekken met diverse cliënten. Onder mijn klantenkring horen ook wetenschappers en medici. Zonder iemand te hoeven overtuigen van wetenschappelijk bewijs van de werking van acupunctuur is uiteindelijk het resultaat het meest belangrijk. Ook als aanvulling op de reguliere geneeskunde kan acupunctuur een goede keus zijn om in te zetten bij diverse klachten.

Bas van Dijk is fysiotherapeut, acupuncturist en specialist dry needling en schrijft maandelijks een column over zijn belevenissen in de praktijk in Leidsche Rijn Utrecht.
De hoofdlocatie van de praktijk is in Leidsche Rijn. Bas werkt ook in Utrecht Oost en Amersfoort.

Lees ook:
– Blog: Pijn in Leidsche Rijn? Probeer acupunctuur..
Interview: Bas van Dijk van Acupunctuur Leidsche Rijn

1 gedachte over “Blog: Vijf redenen om in Leidsche Rijn Acupunctuur te proberen in 2019”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.