werkschuur-aanAlendorperweg-van-vrienden-van-het-maximapark_small_foto_hp_van_rietschoten

Dubbel gevoel bij eindejaar bijeenkomst Máximapark vrijwilligers

De werkschuur aan de Alendorperweg in Vleuten, nu nog het onderkomen van De Vrienden van het Máximapark, was zaterdag de plek om kennis te maken met de gezelligheid die er heerst onder de almaar uitbreidende groep vrijwilligers. Ditmaal waren ze niet in werkkleding gestoken, maar was het gezelschap dat zich had laten uitnodigen een glas te heffen op het komende jaar in bij de gelegenheid passende kleding gehuld.

Peter Mocking stond onder het toeziend oog van tientallen vrijwilligers oliebollen te bakken, bijgestaan door de jongere generatie. Het resultaat was zondermeer uitmuntend te noemen en de aanwezigen lieten het zich dan ook smaken, evenals de Glühwein en het Maximus bier. Johan De Boer, bevlogen voorzitter van De Vrienden liet hoewel hij zelf niet aanwezig was nog even van zich horen bij monde van Henny Smorenburg, penningmeester van De Vrienden.

De boodschap die hij liet brengen was er een met een nogal beladen inhoud en de inhoud ervan miste zijn uitwerking niet. Velen vielen even stil bij wat ze te horen kregen. De Werkschuur zal in de loop van komend jaar waarschijnlijk niet langer meer dienst kunnen doen als basis voor de vrijwilligers van het Máximapark. De schuur is met steun van het Ondernemersfonds en de Gemeente Utrecht gehuurd van een particulier. Op het moment dat het contract inging heeft Stichting Vrienden van het Máximapark het eerste recht van koop gekregen. Het lag in de bedoeling om binnen twee jaar met de gemeente het eens te worden over aankoop van de schuur. De gemeente wenst echter geen gebruik te maken van het recht op eerste koop omdat ze het bedrag dat ermee gemoeid is te hoog vindt. Ondanks de harde cijfers die op tafel liggen koesterde de organisatie nog enige hoop dat de maatschappelijke functie van de schuur en de locatie doorslaggevend zouden kunnen zijn om het pand toch te kopen. Helaas is dat niet het geval.

Hoewel de boodschap behoorlijk was aangekomen werd de sfeer er door niet minder uitgelaten. Een heildronk op de toekomst benadrukte de saamhorigheid eens te meer en ook in 2019 zullen de vrijwilligers zich inzetten voor het Máximapark.

Hopoogst Maximapark 2018 - Foto Hans Peter van Rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

4 reacties op “Dubbel gevoel bij eindejaar bijeenkomst Máximapark vrijwilligers”

    1. geen idee. We willen op die plek in ieder geval geen industrieel bedrijf meer. Totaal ongepast, al die vrachtwagens en herrie, in het binnenhof van Maxima Park.
      De eigenaar is dhr Vedder, vader van de eigenaar van Verder aan de Utrechtseweg. Daar navraag doen, denk ik.

  1. Nagekomen bericht.

    Het artikel bevat niet de juiste informatie. “Niet de eigenaar heeft het huurcontract opgezegd, maar De Vrienden hebben aangegeven dat ze het 3 jarig huurcontract dat per 1 september 2019 afloopt niet gaan verlengen. De verhuurder betreurt het zelfs dat het huurcontract na 1 september niet verlengd wordt!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.