UNOX Nieuwjaarsduik
 

275 waaghalzen tijdens Nieuwjaarsduik 2019 in de Haarrijnseplas

2 januari 2019 15:34  Redactie  Reageer

275 waaghalzen stonden op de eerste dag van 2019 ongeduldig te wachten om het nieuwe jaar met een plons in te duiken. Om twaalf uur werd het vijf graden koude water van de Haarrijnseplas vrijgegeven om de duik te nemen. Boven water was de temperatuur dubbel zo hoog, maar allerminst aantrekkelijk om in badpak even een uurtje in een luie strandstoel een drankje te doen en nu en dan even het water op te zoeken. Tom Meyer van de aanwezige Utrechtse reddingsbrigade liet aan website gelderlander.nl weten: ”Ja, het voelt als voorjaar, maar de wind laat je snel afkoelen. Mijn tip qua outfit? Ik zie mensen in wetsuits, maar een zwembroek is prima. Je gaat maar kort in het water. Belangrijkste is dat je je rap aankleedt nadien.”

De warming-up werd verzorgd door twee instructeurs van Sportcity die de deelnemers er op wezen dat iedere vezel van het lichaam goed moet zijn voorbereid op de koude plons. Organisator Jos van der Lee laat aan dezelfde website weten: ”Het is nu de derde keer, deze duik moet een blijvertje worden. Een duik voor iedereen. Het samenzijn, samen fris het jaar starten heeft iets bijzonders.” Na het startschot gingen de honderden Nieuwjaars duikers te water. Een bonte optocht van in après-skitenue, kuiken-onesies en Tiroler kleding gehulde helden tok over het strand naar de plas waar de eerste deelnemers niet lang wachtten om zich languit in het water te laten vallen.

De eerste duik van 2019 is een feit. Met een oorkonde op zak, warm aangekleed en getooid met een fraaie UNOX muts konden de deelnemers zich tegoed doen aan een kom Hollandse snert. Hun eerste heldendaad van het jaar zat er op.


Advertentie:


Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website