Groenedijk

Bomen onterecht al gekapt

Een bewoner van een woning aan de Groenedijk in Leidsche Rijn is te kennen gegeven dat tientallen bomen die hij deze zomer liet kappen voor het aanleggen van een buitenzwembad zonder instemming van de Utrechtse Bomenstichting gebeurde. De kap van de bomen had nog niet uitgevoerd mogen worden. De stichting had zich sterk gemaakt voor het behoud van de bomen en is met terugwerkende kracht in het gelijk gesteld. De kap van de bomen is dus onrechtmatig verklaard maar niet omkeerbaar. Wel gaat de gemeente zich nu buigen over de vergunningen die nog moeten worden afgegeven voor de aanleg van het zwembad in de tuin van de woning. In het al dan niet toekennen van de aangevraagde omgevingsvergunning door de gemeente zullen zeker de door de Bomenstichting ingebrachte bezwaren tegen de al uitgevoerde kap van de bomen worden meegewogen.

Eerder al werd de Bomenstichting niet gehoord als partij in deze kwestie terwijl ze wel degelijk als belanghebbende een stem zou moeten hebben waar het de kap aangaat van door hen als bijzonder aangemerkte bomen. De Bomenstichting zag in een andere zaak al eens ruim twaalfhonderd euro schadevergoeding van de gemeente bijgeboekt op hun bankrekening omdat deze te laat had gereageerd op een door de stichting ingediend bezwaar tegen een kapvergunning. De gemeente moet de al gemaakte proceskosten aan de stichting vergoeden en binnen zes weken moet er een besluit worden genomen over de ingediende aanvraag voor een omgevingsvergunning.

De bewoner van de betreffende woning is verrast door de uitspraak van de rechter, maar wil daar niet inhoudelijk op reageren.

3 gedachten over “Bomen onterecht al gekapt”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven