wil_in_je_buurt

WIL (Wijk Informatie Lijnen) verhuist en krijgt subsidie

Er zijn enkele wijzigingen, maar zeker ook heel goed nieuws over de toekomst van WIL (Wijk Informatie Lijnen) en de burenhulp-diensten van Vleuten-De Meern. Enkele wijzigingen betreffen slechts de bereikbaarheid van de informatielijnen. WIL is tot maart gevestigd in Vleuterweide in de Cultuurcampus, maar verhuist daarna naar buurtcentrum de Weide Wereld, eveneens in Vleuterweide. Het telefoonnummer blijft 030 6773131 en het mailadres info@wilinjebuurt.nl.

Het goede nieuws voor WIL is dat de broodnodige subsidie is toegekend. Kort geleden heeft de organisatie van de gemeente de toezegging gekregen dat aangevraagde subsidie toegekend is. Dat houdt in dat met ingang van 1 januari geld beschikbaar komt voor de komende drie jaar. Dat geld kan ingezet worden om professionele ondersteuning te bekostigen en eventueel overige kosten van voornamelijk administratieve aard te kunnen dragen. De gemeente heeft een belangrijke voorwaarde gesteld bij het toekennen van de subsidie. Er moet per 1 juli 2019 een stichting opgericht zijn die de subsidiegelden ontvangt en aanspreekpunt wordt.

Vanuit Welzaam, dat ingaande januari zal voortbestaan onder de vleugels van Utrechts welzijnspartner DOCK , zijn twee sociaal makelaars bij het proces betrokken te weten Alfred van Putten en Irene Franssen. Welzijnsorganisatie U Centraal zal het eerste halfjaar van 2019 als zogeheten penvoerder de verantwoording op zich nemen en daarna het stokje overdragen aan de nieuw op te richten stichting. Begin januari wordt begonnen met nadenken over een nieuw bestuur. Er zal moeten worden gedacht over de invulling hiervan en de bevoegdheden die het zal krijgen. Er zullen ‘poppetjes’ op hun plaats moeten worden gezet. Aan de hand van de antwoorden op diverse vragen zal een profiel worden geschetst om adequate bestuurders te vinden. Er zijn al enkele kandidaten in beeld.

1 gedachte over “WIL (Wijk Informatie Lijnen) verhuist en krijgt subsidie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.