10 procent meer bezoeken voor Theater Kikker en Podium Hoge Woerd

Theater Kikker en Podium Hoge Woerd, die samen één bedrijf vormen, melden over het afgelopen jaar positieve bezoekcijfers. De twee theaters samen trokken iets meer dan 44.000 bezoeken, een stijging met 10 % ten opzichte van 2017.

Podium Hoge Woerd, met 144 voorstellingen en concerten, zag het aantal bezoeken in 2018 toenemen met 4500 tot een aantal van 23.500 bezoeken. De locatieproductie Wiek van Schweigman& op het Berlijnplein, droeg hier met zeven nagenoeg uitverkochte voorstellingen aan bij. Bij de (gratis) zomerprogrammering op het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd kon het theater een groei noteren van 1.500 bezoekers.

In Theater Kikker kwam het aantal van 20.600 bezoeken aan 295 voorstellingen net iets boven het aantal van 2017 uit. Hoogtepunten waren onder anderen de speelserie van Toneelgroep Aluin van de voorstelling 1619, Maak het kort…., die aan het einde van het jaar bijna 1.000 bezoekers trok, en het eigen reprisefestival Kikker Kiest in september, dat goed was voor 1.300 bezoekers.

De jeugdtheatervoorstellingen in de schoolvakanties (Lente-uitjes, Herfststukjes, Winterkost) leverden beide theaters samen bijna 4700 bezoeken op in 2018, een stijging van ruim 3% t.o.v. 2017.

In 2019 programmeren Theater Kikker en Podium Hoge Woerd wederom een grote diversiteit aan dans-, theater-, muziek-, cabaret- en jeugdvoorstellingen. Het programma voor het nieuwe seizoen 19/20 is kort voor de zomer bekend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.