goudenstokstaartje_toost_dineke

11 januari Nieuwjaars TOOST Leidsche Rijn-Vleuten-De Meern

De Nieuwjaars TOOST Leidsche Rijn-Vleuten-de Meern trekt ieder jaar veel belangstelling van bewoners die Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern in het algemeen, maar de buurt waarin ze wonen in het bijzonder, een warm hart toedragen. Geen wonder ook, want tijdens deze nieuwjaarsbijeenkomst kunnen nieuwe initiatieven onder de aandacht worden gebracht en zal worden bekendgemaakt met wie het Gouden Stokstaartje mee naar huis gaat. Deze wisseltrofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een sociale initiatiefnemer voor de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Het stokstaartje is immers een werker die graag iets doet in het belang van de samenleving waartoe hij behoort. Het sociale karakter van het stokstaartje heeft er in geresulteerd dat zijn beeltenis is vereeuwigd in een beeldje en als prijs beschikbaar is voor de organisatie die zich heeft kunnen onderscheiden door wijkbewoners met elkaar te verbinden om samen iets voor de samenleving te betekenen.

Eerder al viel die eer te beurt aan Dineke Oudijk die met haar Gewenst Eigen Initiatief buurtbewoners in een geel hesje gestoken de straat op kreeg om zwerfvuil bijeen te brengen. Steevast werd de opbrengst op beeld vastgelegd en evenzovele malen was er weer een moment van bezinning wanneer de overvolle vuilniszakken door de gemeentewerkers werden afgevoerd. Het Gouden Stokstaartje bleek samen met Dineke een graag geziene gast. Meer dan eens werd ze ermee gezien en met trots en een brede glimlach aan het publiek getoond. Dit felbegeerde beeldje, de Nobelprijs voor Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern, zal dus op 11 januari 2019 worden toegekend tijdens de doorgaans oergezellige bijeenkomst waarvoor iedereen van harte is uitgenodigd in het Leidsche Rijn College aan de Maartvlinder. Het programma start om 17.00 uur, binnenkomst vanaf tien minuten voor aanvang. Om 17.30 uur zal de TOOST worden uitgesproken en bekend worden gemaakt wie het Gouden Stokstaartje een jaar lang onderdak mag bieden. De TOOST zal om 19.00 uur worden afgesloten.


Advertentie:

In een wervende tekst roept de organisatie op om vooral het glas te komen heffen op 11 januari: “We vieren samen dat Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern bruisende wijken zijn met een unieke en bruisende Nieuwjaars TOOST. We nodigen alle wijkbewoners uit die nieuwsgierig zijn naar wat er allemaal te beleven is in onze wijken. Wil je meedenken of meehelpen met andere actieve bewoners in je wijk? Dan ben je van harte welkom om kennis met elkaar te komen maken tijdens onze Nieuwjaars TOOST! Natuurlijk zijn kinderen ook welkom.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.