geen-fietsverlichting
 Foto: politie

Fietsverlichtingscontrole o.a. bij Amadeus Lyceum in Vleuterweide op 7 januari

3 januari 2019 16:24  Redactie  38 reacties

De komende periode zal de politie weer streng toezien op het gebruik van fietsverlichting. Het begint een traditie te worden aangezien men dit ook al in 2017 en in 2018 rond deze periode deed.

Eerder al waren er niet alleen controles bij het Amadeus Lyceum maar ook bij het Leidsche Rijn College in Parkwijk. De politie heeft in ieder geval te kennen gegeven om op 7 januari bij het Amadeus Lyceum te zullen controleren.

Het is overigens niet voor niets. Aangezien de scholen weer beginnen en het in de avond vroeg donker is zijn fietsers zonder verlichting amper te zien. De politie hoopt hiermee het aantal verkeersslachtoffers terug te brengen.

Fietsers waarvan de verlichting niet werkt ontvangen een proces verbaal. Vorige jaar was je al gauw 55 euro armer. Misschien dat dit jaar de boetes zelfs hoger zullen uitvallen.

fietsverlichtingscontrole


Advertenties:

38 reacties

 1. Gabriela Lubbers

  Van mij mogen ze dit soort dingen vaker controleren. Vooral rond naar en van schooltijden. En met slecht weer. Probeer maar eens met een miezerbui zonder licht in de vroege ochtend een auto te ontwijken. Want die zien je gewoon niet.

 2. Ronald van Schaik

  Iedere dag controle op elke hoek
  Niet normaal hoeveel er zonder licht rijden
  Zelfs ouders met een klein kind die er naast fietsen beide geen verlichting 😒😒

 3. Susanne Gram

  ❌Waarschuwing!!!❌ zonder fietsverlichting verhoogde kans om doodgereden te worden!!!!


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website