Speelbos-aan-de-Pieter-d-Hontlaan_foto_hp_van_rietschoten
 Foto: Hans Peter van Rietschoten

Speelbos aan de Pieter d’Hontlaan in Leidsche Rijn

3 januari 2019 21:07  Redactie  4 reacties

De gemeente heeft woord gehouden voor wat betreft de aanleg van het eind vorig jaar al aangekondigde speelbos aan de Pieter d’Hontlaan. Het moet een plek zijn waar kinderen tot ongeveer twaalf jaar op avontuur kunnen gaan. Indertijd konden bewoners hun voorkeur uitspreken voor verschillende ontwerpen voor de speelplek. De meeste bewoners kozen voor een plek met onder meer een kabelbaan en een klauterparcours.

In het speelbos zijn bij de aanleg zoveel mogelijk bomen en struiken behouden gebleven al is er toch flink wat uitgedund om meer doorzicht te krijgen. Verder blijft het aandoen als een bos zodat de speelplek zijn naam eer aan doet. Er is een kabelbaan aangelegd met zand als ondergrond en een klim- en klauterparcours met drie bruggen. Het speelbos ligt in de strook groen met bomen, struiken en gras aan de Pieter d’Hontlaan en de hoek André Voltenlaan. Dat de inrichting van het speelbos samen met direct omwonenden van de Beeldhouwersdijk en Jan Wolkerssingel is bedacht maakt het speelterrein een plek voor en door bewoners van de buurt. Wanneer in het voorjaar de begroeiing weer iets meer beschutting zal bieden wordt het speelbos een echt avonturenbos. De tijd zal moeten uitwijzen in hoeverre dat aantrekkingskracht zal hebben op ongewenste bezoekers en hun even ongewenste plannen en daden.


Advertentie:


Advertenties:

4 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website