Podium Hoge Woerd

Podium Hoge Woerd doet mee aan het Nationaal Theaterweekend

Podium Hoge Woerd is het regionale theater in het Castellum Hoge Woerd met bijna 230 stoelen. Jaarlijks presenteert het theater ongeveer honderd voorstellingen. Dit jaar doet Podium Hoge Woerd sinds de opening in 2015 voor het eerst mee met het Nationaal Theaterweekend, dat gehouden wordt op 25, 26 en 27 januari. Het Nationaal Theaterweekend wordt voor de vierde keer georganiseerd met steun van enkele aansprekende partners waaronder de BankGiro loterij. Onder voorzitterschap van Albert Verlinde kwam een het Nationaal Theaterweekend tot stand en lijkt af te stevenen op een status als jaarlijks terugkerend evenement. Het eerste jaar bleek al een groot succes en ieder jaar erna kwamen meer bezoekers naar de theaters. Onderzoek heeft uitgewezen dat nieuw publiek de theaters door dit initiatief nu weten te vinden.

Het programma in Podium Hoge Woerd

Op 25 januari staat Alex Ploeg op de planken. Hij wil in zijn show ‘Ultimatum’ niet slechts losse grappen en anekdotes aaneenrijgen, maar een groter verhaal vertellen. Alex Ploeg won de publieksprijs op festival Cameretten in 2016.

Op 26 januari brengt internationaal bekend theatergezelschap Het Laagland de productie ‘Gewoon Held’. Deze voorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar gaat over vier superhelden die de uitdaging aangaan om gewoon te zijn.

Op 27 januari spelen musicus Fernando Lameirinhas met zijn muzikanten Podium Hoge Woerd plat. Fernando ontwikkelde een eigen stijl. Een combinatie van fado met invloeden uit samba, jazz en pop. Op zijn reis naar Cuba raakte Fernando in de ban van de Cubaanse muziek met haar Spaanse en Afrikaanse invloeden. In die trant componeerde Fernando nieuwe liedje en schreef pakkende teksten op de opzwepende ritmes.

Naast de theatervoorstellingen worden tal van activiteiten aangeboden om op die manier het theater beter te leren kennen.

Vrijdagavond wordt er een cabaret- en kleinkunst-theaterspreekuur gehouden waar je hulp kunt krijgen bij het kiezen uit het voorstellingsaanbod.

Zaterdagavond: workshop Theatertechniek, waarbij ook werkelijk aan de slag wordt gegaan met theatertechniek als belichting.

Zondagmiddag laat Fernando Lameirinhas meer weten over de totstandkoming van de theatershow die hij later die dag zal opvoeren.

De activiteiten buiten de optredens zijn gratis te bezoeken, maar moeten wel besproken worden: www.podiumhogewoerd.nl

Lees ook:
Alle berichten over Podium Hoge Woerd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.