Catching_Cultures-Orchestra_foto_Glen_van_Kamperdijk

Proeven van het nieuwe culturele jaar bij binnenfestival Duik in het Zand

Op zondag 13 januari 2019 vieren DOCK en Cultuur19 de start van het nieuwe culturele jaar met Duik in het Zand. Op diverse locaties in Brede School Het Zand vinden tussen 12.00 en 17.00 uur optredens, workshops en presentaties plaats van o.a. Catching Cultures Orchestra, Foto-n-Zo, Jeugdorkest Leidsche Rijn, Dans Atelier 42 en Kinderen Ouders Zingen.

Catching Cultures Orchestra is een kleurrijk gezelschap, dat een podium wil zijn voor de talenten en eigenheid van mensen, die naar Nederland gevlucht zijn. Hun optredens bieden mensen met verschillende achtergronden de gelegenheid om ieders muziek te ervaren, elkaar te inspireren en bij elkaar’s leefwereld betrokken te raken. Het Jeugdorkest Leidsche Rijn (een jong orkest bestaand uit kinderen vanaf 8 jaar) verzorgt een optreden op het podium in de hortus. Ook het Koorkest o.l.v. Jeroen Schipper laat van zich horen met een sprankelend concert in samenwerking met het seniorenkoor De Componist.

Maar er is nog veel meer te doen en te beleven. Duik in het Zand is een knus binnenfestival voor alle leeftijden en is gratis toegankelijk. Veel lokale organisaties geven er jaarlijks een voorproefje van wat er komend jaar te doen is op het gebied van cursussen en workshops. Dans Atelier 42 geeft een impressie ballet en moderne dans in de theaterzaal. Aansluitend is er een dansworkshop voor kinderen vanaf 7 jaar. Tijdens de workshop van Wunderle kun je zelf een sfeervol kunstlicht maken. Of plof neer op een van de groene grasmatjes en ga aan de slag met de inspirerende ingrediënten van De Maakplaats van Cultuur19. Bij de Creatiekar kunnen senioren kennismaken met de schilderkunst en naar huis gaan met een zelfgemaakt schilderij. Ook aan de allerkleinsten is gedacht, want kinderen vanaf 2 jaar kunnen een workshop Peuterdans volgen bij Dreumeland. Kortom, Duik in het Zand is het ideale moment om te zien wat het jaar op cultureel gebied voor iedereen in petto heeft.

Duik in het Zand wordt georganiseerd door Cultuur19 en DOCK. Brede School Het Zand is gevestigd op Pauwoogvlinder 20, 3544 DB Utrecht. Meer informatie, een routebeschrijving en het hele programma is te vinden op www.cultuur19.nl. Duik in het Zand is een onderdeel van de Culturele Zondag Nieuwjaarsduik.

Lees hier alle artikelen over Duik in het Zand

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.