dementie Alzheimer

Dementiecafé ‘Het sterke effect van zingen’

Handigheidjes om het leven met dementie te vergemakkelijken zijn altijd welkom! Bij ieder Dementiecafé wisselen bezoekers ervaringen uit en komt een gastspreker vertellen en tips geven. Bij het komende Dementiecafé zal een professioneel zangeres vertellen hoe zingen kan helpen. Zij merkt namelijk dat zingen en bewegen veel losmaakt. De bijeenkomst vindt plaats op woensdagavond 23 januari om 19.30 uur in koffietentje BlendUT.

Of iemand nog maar net de eerste verschijnselen heeft, of al langere tijd aan het dementeren is: zingen kan altijd. Het is zelfs belangrijk, vindt Marianne van Houten, de gastspreker op 23 januari.


Advertentie:

Van boos naar blij en van ‘druk’ naar rustig

Van Houten werkt bij het mobiel zangerscollectief Diva Dichtbij en bezoekt als zangeres regelmatig bewoners in verpleeghuizen: “In mijn werk zie ik dat mensen helderder en opgewekt worden wanneer we zingen. Bij sommige mensen komen zelfs bepaalde herinneringen weer naar boven. Het meest bijzondere is wanneer een in zichzelf gekeerd persoon ineens begint te dansen. Of iemand die vaak boos heen en weer loopt, rustig wordt.”

De zangeres zal niet alleen praten over haar eigen ervaringen, maar ook vertellen wat mensen thuis
kunnen doen om op een andere manier contact te maken. Bezoekers krijgen dus ook tips om zelf een rustgevend effect te creëren of om iemand op te vrolijken.

Voor wie?

Het Dementiecafé is erg interessant voor partners en familieleden die graag meer handvatten willen om met bepaalde situaties om te gaan. Ook mensen met verschijnselen van Alzheimer zijn van harte welkom. Al verschillende keren is het café bezocht door professionals: zij blijken er ook veel aan te hebben.

Waar?

Het Dementiecafé is op woensdagavond 23 januari in koffietentje BlendUT. Adres: Ella Fitzgeraldplein 4, Utrecht-Terwijde. Het begint om 19.30 uur en vanaf 19.15 uur kunnen mensen naar binnen.

Ophaalservice

Voor mensen die graag naar het Dementiecafé willen komen maar geen vervoer hebben, is er de ophaalservice. Mensen die mee willen rijden, kunnen bellen naar 06 – 47 11 96 33.

Contactgegevens:
Aanmelden kan via mail: info@zorgverslimming.nl of telefonisch: 06 – 47 11 96 33. Meer informatie is te vinden op de website van de organisatie achter het Dementiecafé: http://zorgverslimming.nl/dementiecafe-23-januari-2019/ En op Facebook

1 reactie op “Dementiecafé ‘Het sterke effect van zingen’”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *