berg_foto_-Sergey_Pesterev

Komende zondag film ‘BREAKING the silence on top of Africa’ bij Place2BU

Kilimanjaro beklimming voor mensen met albinisme
Tijdens deze middag nemen drie beklimmers je mee in hun Kilimanjaro-reis en de situatie van mensen met albinisme in Afrika. Zij hebben de Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika, beklommen om de ‘stilte te doorbreken’ rondom albinisme. Mensen met albinisme worden namelijk aangevallen en vermoord door het bijgeloof dat er heerst in delen van Afrika.

Voor alle buren
De wooncommunity Place2BU verzorgen deze middag dat in het teken staat van culturele imbedding met verschrikkelijke gevolgen voor mensen met albinisme in Afrika. Lisa, bewoner van Place2BU, heeft albinisme en heeft de top van de Kilimanjaro bereikt. Samen met medebeklimmers Hugo (heeft ook albinisme) en Makimi (Josephat Torner Foundation Europe, waarmee de beklimming georganiseerd werd), zal zij de presentatie geven. We verzorgen deze middag voor al onze buren. Zowel de buren binnen Place2BU als onze buren in de rest van Leidsche Rijn. Je bent van harte welkom!

Programma:
14:30-15:00 Inloop met koffie en thee
15:00-15:30 Fotopresentatie van de beklimming
15:30-17:00 Filmvertoning ‘In the Shadow of the Sun’ (Harry Freeland, UK, 2012)
17:00-18:00 Ruimte voor vragen, hapje & drankje

Locatie: Centrumgebouw Place2BU, Kanaalzichthof 305, Utrecht Leidsche Rijn

Wil jij mensen met albinisme in Afrika ook steunen? Neem dan wat contant geld mee om te doneren.

Voor meer informatie zie ook het Facebook Event.

Kilimanjaro-beklimming-voor-mensen-met-albinisme

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven