fiets
 Foto: Joel Estrada

Fiets zaterdag mee door Leidsche Rijn met de verkeersadviseur

11 januari 2019 14:17  Redactie  Reageer

Evenals op 8 december vorig jaar wil een verkeersadviseur van de gemeente Utrecht met belangstellenden fietsen door Leidsche Rijn. Hij wil hierbij graag toelichten hoe de gemeente tot het nemen van besluiten komt waar het verkeer betreft. In een almaar groeiende stad moet oog zijn voor alle verkeersdeelnemers, maar voor voetgangers en fietsers in het bijzonder. Zij zijn tenslotte de zwakkere verkeersdeelnemers en verdienen bescherming. Door voldoende trottoirs en fietspaden aan te leggen heeft iedere verkeersgroep een eigen infrastructuur.

De verkeersadviseur deelt graag alle informatie met de deelnemers aan het fietsritje en legt uit tegen welke dilemma’s de gemeente aanloopt en hoe deze worden aangepakt zodat het voor iedereen veilig en aangenaam is om de fiets te nemen of eens uit wandelen te gaan.

De fietstocht is gepland op zaterdag 12 januari. Gestart wordt om 10.00 uur bij Leidsche Rijn Centrum aan de kant van de Grauwaartsingel, bij 30ML. Naar verwachting zal rond 12.00 uur de rit er op zitten.

De fietstocht gaat via Leidsche Rijn Centrum naar de Fietsboulevard, Het Lint en de Groenedijk en dan terug naar het startpunt.

Aanmelden is noodzakelijk: verkeer.en.vervoer@utrecht.nl


Advertentie:


Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website