Duik in het Zand
 

Nieuw publiek voor jaarlijks binnenfestival Duik in het Zand

14 januari 2019 14:53  Redactie  Reageer

Op zondag 13 januari organiseerden Cultuur19 en DOCK in Brede School Het Zand een nieuwe editie van Duik in het Zand. Uit een inventarisatie door de organisatie bleek dat veel bezoekers het festival nog niet eerder hadden bezocht. Voor sommigen was zelfs het gebouw nog onontdekt terrein. Voor hen was het evenement een prima gelegenheid om kennis te maken met de mogelijkheden van de ruimtes en activiteiten die het hele jaar door plaatsvinden.

Het gebouw, dat nog niet helemaal hersteld was van de brand van afgelopen zomer, bood plek aan een knus binnenfestival vol optredens, workshops en presentaties van lokale organisaties. In De Maakplaats van Cultuur19 knutselden ouders en kinderen zij aan zij aan hun kunstwerk, gemaakt van opgedoken kringloopspullen. Het Koorkest van Brede School Het Zand o.l.v. Jeroen Schipper ontroerde het publiek met het lied ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij. In de theaterzaal presenteerde Dans Atelier 42 zich met ballet en moderne dans en gaf voor kinderen vanaf 7 jaar een workshop.

Jeugdorkest Leidsche Rijn trad op in de hortus en kreeg het publiek enthousiast aan het klappen tijdens de Can-can en Foto-N-zo gaf bezoekers aan de hand van een fotopresentatie ijzersterke tips om betere foto’s te maken. Kinderen Ouders Zingen (KOZ) bracht hun nieuwe lied ‘Je vangt me op’ ten gehore en nodigde ouders uit omĀ  mee te zingen in aanloop naar hun grootse, gezamenlijke eindpresentatie op vrijdag 15 februari. Aan het eind van de middag bracht Catching Cultures Orchestra nog een keer iedereen op de been met hun opzwepende mix van muziek uit alle windstreken. De dag trok naar schatting 450 bezoekers en kwam tot stand dankzij Gemeente Utrecht en de partners in de Brede School Het Zand.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website